Efterlysning -Våldsutsatt av ditt barn?


Inlåsning som sista utväg

Telefonen ringde och det var min första dag på jobbet. Det var en kvinna i andra änden av luren. Jag kunde inte till en början höra om hon var arg eller ledsen. Men det visade sig nog vara båda delarna.

Snälla sätt min son i fängelse, nästan skriker hon i luren.

Va, säger jag förvånat. Jag antog att jag hörde fel.

Snälla sätt min son i fängelse säger hon igen med en starkare röst.

Jag hör hur hon lider. Rösten spricker och hon ömsom kvider ömsom skäller. Hon berättar att sonen har ADHD och ett missbruk sedan flera år tillbaka. Att han i över 20 års tid tagit över hela hennes liv. Hon berättar om hur han både stjäl hennes pengar och hennes materiella tillgångar. Har hon gömt sin plånbok för bra hotar han henne tills hon tar fram den. Hon berättar hur sonen och hans vänner tagit över hela hennes lägenhet, hela hennes liv.

Det var inte så här det skulle bli, säger hon med tårar i halsen.

Hon berättar att hon är pensionär och att hon hade sett ett annat liv framför sig. Men att hon inte ens kommit i närheten av det där livet hon önskar….. pågrund av sin son.

Låser ni inte in honom tar jag mitt liv, säger hon och jag hör att hon menar det. Det är min son, men jag orkar bara inte mer.

Jag vet att hon tyvärr inte är ensam om sin upplevelse. Att det faktiskt är många som upplever sig hotade, som är rädda för sina egna barn.

Har du blivit våldsutsatt av ditt barn?

Jag blev kontaktad av två socionomstudenter i Stockholm som ska skriva ett examensarbete på ämnet, och jag tycker att det är så viktigt att situationen uppmärksammas!

Nu söker de personer som har erfarenhet av att bli utsatta för våld av sitt barn (våldet får inte vara pågående just nu). De har valt att angränsa sig till tonåringar och vuxna barns våld, och våldet behöver inte bara vara fysisk utan även psykisk, materiellt eller ekonomiskt.

Har du eller någon du känner varit med utsatt för våld från sitt barn, då skulle dessa studenter gärna vilja komma i kontakt med dig. Du når dem på intervjustudievt17@gmail.com

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.