En bok blir till 1 kommentar


En bok blir till

En bok blir till

Igår fick jag ta en långpromenad för att rensa skallen. Jag har en tendens att se det jag ska göra framför mig men har svårare att bryta ner det i bitar. Jag har ju hela tiden vetat att nästa projekt är en bok av uppsatsen, det har hela tiden varit mitt mål. Men igår när jag satt med datorn framför mig kändes arbetet oöverstigligt, just för att jag inte sorterat upp det i mindre bitar.

Jag kunde liksom inte hitta nästa steg, och då är det ju inte heller enkelt att gå framåt. Att skriva en bok är ett större projekt än vad det låter och vet man inte vart man ska börja så blir det ju heller ingen bok. Men som tur var hjälpte luften mig att tänka klart så när jag kom hem satte jag mig och skrev ner en att-göra-lista.

Uppsatsen är klar, men det behöver göras mer lättläst. Åtminstone tycker jag att det är tungt med referenser och forskning över allt, så mitt mål i denna vecka är att rensa bort sådant från texten. Sedan har jag massor av material från mina intervjuer som jag vill ha in i boken, och just nu vet jag inte hur det ska gå till eller på vilket sätt det ska skrivas. Om det ska ligga innan eller efter uppsatsen och hur jag över huvudtaget ska formulera den delen. Därför är det viktigt att ta det som det kommer. Jag vet av erfarenhet att jag brukar komma in i ett flow och hitta ett sätt längst vägen, men i mina tankar nu får jag inte ihop det.

Eftersom jag har flera andra saker att ägna mig åt i mitt företag har jag tänkt att en dag i veckan (som minst) ska gå till boken. (Jag hoppas att den är klar till hösten.) För att göra det enkelt för mig själv ska jag försöka skriva en att-göra-lista varje vecka för att inte tappa bort mig från mitt mål. Och det som inte hinns med ena veckan förs över till nästa. Jag hoppas att ni är med mig kring hela den här processen, och får se hur en bok blir till, från ax till limpa. Just nu är det det bara en 63 sidig fil i min dator som behöver omvandlas och förändras, så det ska bli en resa.

Är ni redo? Då kör vi!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “En bok blir till