Februari -månadens självporträtt


Jag slirade in i februari men januaris känslor kvar i kroppen. Så månaden har bara handlat om att hålla balansen, återfå fokus, att kunna fungera. Man skulle kunna säga att jag är en expert på att ta mig ur och hantera ångest. Men min terapeut berömde mig inte för min förmåga att återgå till livet utan menade tvärtom att jag skulle stanna kvar i ångesten och inte jobba mig ur den.

Förstår absolut vad hon menar, men vem stannar frivilligt kvar i känslor som är fruktansvärda? Jag vet att det inte är känslorna jag är rädd för, dem klarar jag av, men jag är rädd för att fastna i dem. Rädd för depressionen, för mörkret och för att inte orka med vardagen. Livet rullar på och för att få hänga med kan man inte stanna i sina negativa känslor. Jag ger i alla fall mig själv ett MVG i ångesthantering och hoppas att jag kan få stå stadigt i några månader framöver.

Jag minns faktiskt inte så mycket mer av februari än att det var då jag kom på fötter igen. Sömnen började återvända, och därmed också energin. Jag firade en födelsedag, lyssnade på vårfåglar och njöt av varje solstråle som februari bjöd på. Fokus har legat inåt. Jag har inte varit aktiv varken i mitt företagande eller i mina drömmar. Det är verkligen så att när man mår bra, då har man verkligen tusen olika önskningar. Men när man mår dåligt, då har man bara en ♡

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.