Fem sätt att underlätta din vardag 6 kommentarer


fem sätt att underlätta din vardag Jag försöker verkligen spara in på onödiga saker som tjuvar min energi och tänkte därför dela med mig av några saker som minskar mitt energisvinn.

 1. Rutiner- vissa saker kör jag på rutin utan någon vidare eftertanke. Det handlar om saker som jag gör mer utav omtanke och det är sova, äta och träna. Jag känner inte efter så mycket utan äter och sover samma tider varje dag. Det är samma med träningen, jag brukar inte fråga min kropp om den orkar först. Nej träning är bra för mig och därför är det något som bara ska göras oavsett vad min kropp säger. Detta beror självklart på vilket tillstånd jag är i. Är man sjuk så nej, men i vanliga fall är det bara att köra. Att slippa gå och fundera på om/när jag ska äta, träna och sova är skönt och det sparar in på tankar hos mig.
 2. Matkassar- Jag avskyr att laga mat, men mer avskyr jag att handla. Matkassar är ju helt underbart att få hem till dörren och slippa fundera över allt sånt där. Det finns ju massa olika sorts matkassar numera. Om man handlar matkassar från coop, ica eller citygross blir det inte så mycket dyrare än om vi hade gått i affären själva (i alla fall om man som jag ofta handlar på impuls). På coop kan man också handla hela deras sortiment på nätet utan att gå i affären. Underbart! Rekommenderar dig verkligen att testa!
 3. Listor- Allt som ska göras och köpas, skriv upp! Det har underlättat för mig. Förut försökte jag lita på mitt minne men det svek mig jämt. Så allt jag har i huvudet ska ut på papper. Då försvinner det i alla fall inte lika lätt.
 4. Schema- Jätte tråkigt kanske men jag älskar rutiner. Det gör mitt liv mindre rörigt. Innan jag träffade min man hade jag hela mitt liv på schema. Tisdagar och Torsdagar städade jag. Söndagar tvättade jag och storhandlade jag osv. För mig sparar det så otroligt mycket energi att veta vad jag ska göra och när jag ska göra det. Jag ogillar överraskningar och vill ofta hinna förbereda mig för det som ska hända. Har min man tex inte förberett mig dagen innan att vi ska åka till ett köpcenter tycker jag att det är jätte jobbigt att åka dit, men är det inplanerat så känns det mycket enklare för mig.
 5. Handla på nätet- Ja inte bara mat, allt finns. Jag shoppar nästa allt på nätet och går nästan inte alls i affärer längre. De flesta webshoppar låter dig prova kläder hemma och skicka i retur mot en mindre kostnad.

Ja, det är några enkla grejer vi gör i min familj vilket jag tror inte bara underlättar för mig, utan för allihop. Jag rekommenderar dig verkligen att stanna upp och analysera din vardag! Vad är det som är jobbigt och hur skulle du kunna lösa det? Ofta handlar det inte om att det inte finns lösningar på problemen, utan mer att vi inte stannar upp och tar tag i dem. Så ta denna dagen för att stanna upp och analysera din vardag. Finns det något du vill/skulle behöva förändra, eller har du tips på saker du redan gör för att underlätta din vardag?  Dela gärna med dig!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Fem sätt att underlätta din vardag

 • Karin Ekvärn Dybjer

  Jag äter tex alltid havregryn/musli 50/50 gröt till lunch. Eftersom jag blandar så får ju gröten lite mer ”spännande” smak och tuggmotstånd med musli, lite bär, nötter och så.
  Jag blir mätt, slipper hitta på något varje gång ? och det är det bästa av allt.

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Ja jag håller med dig, skönt att slippa komma på nytt. Vilken bra blandning, ska jag testa, jag som egentligen inte gillar gröt. Men det blir säkert godare med musli. Kram.

 • Sofia

  Listor är nog det absolut bästa som finns. Jag vet inte hur många att göra-listor som skrivs i veckan/månaden/om året och jag tror inte att jag vill veta heller. Men visst är det en speciell känsla när man bockar för punkt efter punkt och när man till slut kan titta på listan och konstatera att allt är avklarat. Att kasta den där lappen i papperskorgen och vara säker på att man inte missat något viktigt är ju så himla härlig.
  Även de andra sakerna du tipsade om är ju toppen. Att handla på nätet är ju något av det bästa som finns pga enormt utbud och så tids- och energisparande. Tack för en bra blogg förresten och ha en fin onsdag! 🙂

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Ja jag älskar också den där känslan av att kunna stryka varje punkt och sedan kasta den -för att i nästa sekund skriva en ny lista 🙂 Tack för att du läser!