Skolavslutning, bekvämligheter & böcker


Vaknade vid femtiden i morse av någon granne som förmodligen hade champangefrukost. *Gäsp* Högmusik och massa skratt gjorde att det var lika bra att gå upp. Både jag och dottern var vakna, smått irriterade, medan resten av huset sov. Man blir sur på de andra som kan sova, på de som stör och på sig själv som är så otroligt lättväckt. Ungarna fick vandra iväg själva till skolan idag och min obligatoriska hundpromenad fick ställas in då kroppen säger emot. Idag är det sängläge hela dagen, hoppas att inte hundarna misstycker [wp-svg-icons icon=”tongue” wrap=”i”]

Igår var det skolavslutning för barnen. Så högtidligt som det kan bli. Dottern plockade sin egen blombukett på väg till skolan, den fick stå och smycka bänken hela dagen. Sonen börjar första klass efter sommarlovet och dottern mellanstadiet. Helt otroligt vad de växer, själv åldras man ju inte alls [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”]

Väl hemma gjorde barnen sin egen avslutningstårta. Jag försökte komma med goda råd men i den här åldern kan de ju allting själva och vet precis hur de vill ha det. Dottern litar inte på mig när det kommer till bak- och matlagning (med all rätt) så hon gjorde nog rätt i att ta sina egna beslut och inte lyssna. God blev den i alla fall!

Och för första gången på en avslutning hade jag klätt mig någorlunda fint och somrigt. Jag är en person som alltid missar sånt och märker när jag väl kommer till stället att oj, kanske skulle jag ansträngt mig lite mer eller klätt mig annorlunda [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”] Men så fort jag kommer hem åker strumpor, smycken och tajta kläder av. Jag hade gärna gått runt och varit fin hela dagarna men för mig kommer bekvämligheten först [wp-svg-icons icon=”cool” wrap=”i”]

Men i dag är det som sagt sängläge och böcker som gäller. Jag har alltid haft svårt för att läsa skönlitteratur så för mig är det faktaböcker som gäller. Dom tror väl att jag är galen på biblioteket för förmodligen lånar jag samma böcker om och om igen. Jag är likadan med böcker som med filmer, jag kommer inte på att jag redan har läst dem för än jag kommer till slutet [wp-svg-icons icon=”smiley” wrap=”i”]

Önskar er en trevlig helg!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.