Förbättra arbetsminnet genom att samtidigt röra på dig


En ny forskningsstudie visar att barn med ADHD presterar bättre om de samtidigt rör sig. I studien undersökte man 52 barn, varav 29 med ADHD. Man undersökte arbetsminnet genom att barnet skulle komma ihåg siffror och bokstäver när de var i rörelse jämfört med när det var stillasittande. Barnen utan ADHD presterade sämre vid rörelse medan barn med ADHD visade en betydligt högre prestationförmåga vid rörelse.  Ingen nyhet kanske, men det som förvånade mig var att barnen utan ADHD presterade sämre vid rörelse. Jag har ju alltid tänkt att ingen annan heller tycker att det är enkelt (att sitta helt stilla och lyssna på någon), men att de på något magiskt vis bara klarade det ändå. Det som studien hade som förslag var att tex arbeta med balansbollar eller motionscyklar i skolmiljö. Själv tror jag att jag ska skaffa mig en stressboll (ni vet en mjuk boll man kan hålla i handen och klämma på).

Ofta brukar jag ha papper och penna med mig och måla eller skriva ner saker som sägs för att kunna koncentrera mig bättre. Men på vissa möten passar det sig inte att man sitter med blicken i bordet och pennan i handen. Så kanske fungerar det bättre att sitta med nävarna under bordet och krama en lite boll. Har du andra tips så får du gärna dela med dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.