Föreläsning i Borås


 

 

 

 

 

 

 

 

 

I helgen är det dags för min första föreläsning i år. Då bär det av till Borås. Nu var det såpass länge sedan jag ”på riktigt” stod på scen så jag längtar faktiskt. Längtar efter att få berätta min historia och diskutera ämnet utifrån åhörarens behov.

Vem vänder föreläsningen sig till kanske du undrar. Jag har pratat inför både vuxna och ungdomar, föräldrar med egen erfarenhet och de som jobbar inom området, och enligt utsago har de alla fått med dig något hem. Det var tyvärr många unga flickor som kunde känna igen sig i min historia och kom gråtandes fram efteråt. Även mammor som med tårar i ögonen kan känna igen sig i min mammas upplevelse. Pedagoger och socialarbetarna tog med sig en större förståelse för killar med samma problematik som min bror hem.

Jag tycker på riktigt att historien är så viktigt att det inte finns någon som inte borde lyssna. För här handlar det inte om statistik eller fakta om ADHD, nej jag pratar om missbruk och kriminalitet. Jag pratar om utanförskap, ångest, ätstörningar och självskadebeteende. Jag visar att ett dåligt mående kan uttrycka sig på flera olika sätt.

Jag vill med min föreläsning inge hopp, att det faktiskt kan vända. Att man kan få ett bra liv trots diagnoser och flera år av dåligt mående. Och det viktigast av allt, att du inte är dum i huvudet, bara för att det har känts så ett helt liv.

Så vad säger ni Borås, ses vi där? Du köper din biljett här.Bilderna kommer från barnmässan i Karlstad, de tre översta bilderna fick jag från Only for heroes som kom och lyssnade på mig. De övriga har min dotter tagit. Jag är ingen fotomodell och hon ingen fotograf, haha. Ja, då blir det som det blir.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.