Dagar som gått


Vilka fantastiska dagar som gått. Man vill bara omfamna dem och inte släppa taget. Det spelar aldrig någon roll hur mycket ledighet man får. Det känns ändå aldrig som den blir tillräcklig…det är som att kroppen alltid skriker efter mer. Dagarna har bjudit på både regn, snö och solsken. Jag är inte den som klagar utan nöjd av att bara få vara oavsett yttre omständigheter. Jag har dragit med mig de trötta hundarna ut varje dag, en dag lyckades jag till och med få med mig hela familjen. Vi tog med oss kameran ut och gick på upptäcktsfärd. Det blev en långsam promenad då naturen bjuder på vackra saker åt vilket håll man än går. I vanliga fall stannar jag sällan upp och lyssnar eller tittar, kanske är det för att man då inte kommer vidare. För jag är en sådan som kan bli helt fascinerad av naturens magi, en pinne, en sten eller rutten stubbe kan i mina ögon vara så otroligt vacker.

Naturen är full av konstverk och jag vill bara bära med mig dem hem, hänga upp dem på väggen eller bara spara dem i min ficka. Vara dem nära så jag aldrig glömmer hur vacker världen faktiskt är. En anledning till att jag älskar sten, trä och naturmaterial är att det får mig att stanna upp och känna mig mer grundad. Energin i mig är så stark och tankarna går så fort så ibland känner jag mig inte verklighetsförankrad. Det är som att man lever mer i sina tankar än i den verkliga världen. Att umgås med naturen blir ett sätt att hämta hem sig själv. Att vara här och nu. Lediga dagar ger en verkligen mer kraft. Som en energiinjektion. Jag känner att jag orkar umgås med människor, ta mig till affären eller ringa det där samtalet jag länge skjutit upp. Jag får insikten hur mycket energi vardagen tar i från mig och undrar tyst om det är så det ska vara? När jag är återhämtad känns ingenting svårt, men under en vardag är barnens läxor för stora för mig att ta tag i.

När tankarna får springa fritt ifrågasätter man livets innehåll. Men när vardagen är åter kopplar man dem och följer strömmen.

Det har varit ett par fina dagar. Fulla med kärlek och gemenskap. Dagar där man kryper närmare varandra, liksom tankar varandra med kärlek och energi. I morgon väntar vardagen, och förutom att jobba som vanligt behöver jag även förbereda mig lite inför föreläsningen i helgen då det bär i väg till Borås. Hoppas ni haft fina påskdagar!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.