Företagsamhet & ADHD -Therese berättelse 2 kommentarer


Månadens artikelserie

Företagsamhet & ADHD

Therese är 35 år och fick sin ADHD-diagnos när hon var 16 år gammal. Hon har länge drömt om att starta eget och bär idag fortfarande på förhoppningarna att någongång kunna livnära sig på sin verksamhet till 100%. Hon registrerade sitt företag redan 2005 men av olika omständigheter kom hon inte igång med det förrän 2014. Therese berättar att hon alltid haft ett stort intresse för sömnad och pyssel och efter att ha provat några olika jobb valde hon att starta eget. Idag syr hon barn- dockkläder, samt arbetar med både kläd- och vinyltryck. Hon säljer allt i sin egen webbutik.

Therese har sjukersättning på halvtid och arbetar med sitt företag ca 4 timmar om dagen. Hon sköter allt från produktion, till marknadsföring och bokföring själv. Vill du starta eget är det bara att göra det, säger hon. Det finns ingenting du inte kan få hjälp med. Det svåraste med att driva eget säger Therese är att få andra att förstå att man inte är ledig på samma sätt när man driver eget. Man kan helt enkelt inte ta en vanlig semester.

Jag tycker att Therese berättelse speglar verkligheten, att det ofta inte är en spikrak väg som företagare. Att tanken kan ha funnits länge innan man drar igång och att man inte måste eller behöver dra igång på heltid. Therese uttrycker liksom många andra att ADHD inte ställer till det för henne i hennes arbetsliv, utan tvärtom kan det vara just det som har fört henne framåt.

Therese webbutik hittar du här.

Detta är del 3 av 4 i en artikelserie om ADHD och entreprenörskap. Här hittar du del 1 och 2.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Företagsamhet & ADHD -Therese berättelse

 • Lillgammal

  Åh vilken peppande historia!
  Jag drömmer om en liknande framtid men måste först och främst få Försäkringskassan att inse att jag inte kommer kunna heltid någonsin :-/

  Kram!

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Vad tråkigt att behöva bråka med dem 🙁 Kontakta gärna Therese för att fråga henne hur hon fick det att gå ihop. För vad jag förstod så fick hon ju ersättning på halvtid eller liknande. Hon svarar dig säkert om hon kan. Kram