Företagsdrömmar


Jag är idéspruta och kreatör. Jag älskar energin som infinner sig när ideér poppar upp, när man är ”på gång”, full av förväntningar. Känslan ”inget kan stoppa mig nu” är så stark under tiden man planerar och strukturerar, men sen… när man ska gå in i fasen ”att göra” och ”att sälja” så är det som att energin sinar och ingenting känns lika kul. Efter alla år av företagande så har jag kommit fram till att det handlar om att jag jobbar med hjärtat och inte hjärnan, det där med att vara smart, dra in pengar, marknadsföra sig…det är inget som lockar. Tvärtom. Men som företagare vet jag att den där delen också måste finnas.

I många år har jag undvikit det, låtit det bli som det blir och i ärlighetens namn inte gett mitt företag en riktig chans.

Jag har skrivit böcker och skjuvat dem längst in i min garderob, nästan rädd för att någon skulle vilja läsa. Jag har anordnat kurser, workshops utan att riktigt prata om dem och låtit platserna fyllas mer av en slump än av skicklighet.

Men jag har företagsdrömmar, och har haft i flera år. Jag vill på riktigt kunna leva på mitt företag. Styra mina dagar, mina tider och mitt liv. Därför måste jag förändras. Så nu är det slut med att gömma huvudet i sanden och hoppas på det bästa. Även om jag aldrig kommer att älska sälj så älskar jag det jag gör och det behöver och vill jag prata högre om.

Så från och med nu är det jag som stoppar böcker rakt framför näsan på er och skriker ut om mina kurser så högt att hela världen hör. Eller nej, kanske inte riktigt så men nästan…

Jag älskar verkligen mitt företag, det är en sådan stor del av mig själv att jag inte vet vem jag är utan det och kanske kan det inspirera andra att jag pratar högt om mina drömmar och mål, eller åtminstone fortsatt motivera mig själv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.