Företagsfrågor


Hur länge har du drivit företag?

Jag var tvungen till att titta efter för jag mindes faktiskt inte. Men 2013 var uppstarten för Nestor förlag (Oj, vad tiden går).

Varför driver du företag?

För att det är så himla roligt och spännande. Jag lär mig nytt hela tiden. Och det jag tycker är kul är att det inte handlar om bara det företaget gör som man behöver arbeta med dvs skriva, föreläsa och hålla utbildningar för min egen del. Nej utan att man faktiskt behöver lära sig om marknadsföring, ekonomi, bygga och underhålla hemsidor osv. Att driva företag är så otroligt stort och handlar inte bara om att göra sin grej. Det är så mycket andra små sysslor bakom man behöver lära sig, och det tycker jag är kul.

Vad är det bästa med att driva företag?

Som ovan att jag får lära mig så mycket och att det är så varierande. Men också för att jag får vara kreativ och bestämma själv. Vill jag gå en utbildning då gör jag det utan att fråga om lov eller vänta på min tur, vill jag skriva en bok, hålla en föreläsning eller helt och hållet ändra spår i mitt företag. Ja då gör jag det. Frihet är så otroligt roligt. (Sen är jag absolut medveten om att jag skulle behöva någon som ständigt stod bakom min axel för att jag har en tendens att spåra ur, men det hör inte till saken[wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”])

Vad är det sämsta med att driva företag?

Sälj, alltså jag gillar att jobba och läsa om marknadsföring osv. Men jag har inte den där ihållande motivationen för att jobba med sälj. Tycker liksom inte om att ställa mig upp och skrika kom och köp. Hade jag bara fått producera och sköta det jag tycker är kul och någon annan skulle göra resten så hade det varit toppen. En annan sak som är negativ är ensamheten. Jag gillar att vara ensam och att jobba ensam men att inte ha någon att vända sig till ens med de enklaste frågor kan ibland kännas tufft. Det finns klara fördelar att ha en arbetskamrat i närheten. Min man brukar ofta se ut som ett frågetecken när jag ber om råd, och de flesta andra också som inte jobbar digitalt.

Vad har du för företagsdrömmar?

Oj oj oj, don´t let me get started. Jag vill inte bli långrandig men jag kan säga så här. Jag vill driva företag. Gärna flera. Det finns så mycket jag tycker är kul med det vilket gör det svårt för mig att låta bli. Ett företagsimperium skulle jag gärna ta emot. Men jag har en tendens till att jobba ihjäl mig så vid närmare eftertanke kanske det räcker med ett [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

Vad har du för företagsrädslor?

Skatteverket är min största rädsla. Så fort jag får hem ett brev i brevlådan får jag ont i magen. Jag vet egentligen inte varför eftersom jag rent logiskt vet att det inte är något fuffens med min bokföring. Jag har lämnat bort allt till välutbildad personal så den rädslan behöver inte finnas där, och om det ändå skulle vara så att det hittar något litet fel så rör det sig inte om miljoner, nej det handlar nog snarare om ören och kronor och det kan jag omöjligtvis åka i fängelse för. Och skulle det vara så, så är jag ändå inte det minsta rädd för att åka i fängelse, så rädslan är helt ologiskt men ändå. Skatteverket är en mardröm som aldrig går över.

Vad har du för företagsutmaningar?

Att jag är impulsiv och tröttnar fort är en nackdel och utmaning. Jag skulle behöva hålla i mina grejer längre, lära mig att stå ut litegrann. Jag är en spretig person som tycker mycket är kul, jag behöver hitta min nisch och hålla mig till den. Bli bättre på att gräva djupt istället för brett.

Vad var ditt första företag?

Mitt första företag var Country-dreams. Det känns fortfarande som mitt på något sätt. Jag är så stolt över vad det har blivit, så fint. Inte alls vad det var från början. Hon hade något helt annat än jag och det hamnade absolut i rätt händer. Det har liksom växt upp och blivit stort. Ångrar inte en dag att jag sålde det, det startades på impuls och såldes ungefär på samma sätt.

Vad kommer att bli ditt sista företag?

Det kan man aldrig veta. Jag önskar ha kvar Nestor förlag så länge jag lever. Men om jag startar upp något mer vet jag inte. Jag hoppas inte att det här företaget är mitt sista, jag har mycket mer jag vill pröva på. Den som lever får se…

Dina bästa tips till en företagare

Att ha en mentor. Jätte viktigt att ha en person att bolla med eller få rådgivning ifrån skulle jag säga. Sen också att lämna bort sådant som är tråkigt och svårt. Oavsett om det är bokföring eller att bygga en hemsida. Det du inte kan eller inte gillar slukar både tid och energi så det bästa tycker jag är att lämna bort det till någon som kan. Även om det kostar pengar. Det kan göra ont att behöva betala en summa på något du ”kan” göra själv. Men den tiden kan du istället lägga på att få in mer pengar till ditt företag, till att sälja. Tänk på att det också kostar att ha massa saker liggande ogjort.

Driver du företag? Svara gärna på följande frågor och dela med dig av dem till mig, antingen via mail, egen blogg eller kommentar. Hade varit kul att se hur företagandet är för dig!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.