Företagsliv 2 kommentarer


Företagsliv

Jag är glad att min hjärna har fastnat just i entreprenörskap. Att jag har hittat ett ställe där jag kan lägga all min energi. Att driva företag är svårt, utmanande men samtidigt tillfredställande. Det är ett område där du aldrig kan bli fullärd, där du alltid kan växa och förbättras.

Jag kan inte se mig själv utan mitt företag. Blotta tanken får mig att gå sönder. Jag behöver ett ställe där jag kan lägga alla mina tankar, där jag kan få testa projekt och utvecklas fritt. Jag älskar verkligen mitt jobb och skulle inte vilja byta det ena mot det andra för i båda finns något vackert. Något jag inte vill vara utan.

Det svåra som företagare är att du ska bära upp en hel arbetsplats roller. Du stoppar in allt i en och samma person. I mitt ordinarie jobb är jag frivårdsinspektör, där har jag en roll med tillhörande uppgifter. Det är inte så att min chef kommer och lägger kvartalsrapporter på min skrivbord eller låter mig ha hand om löneutbetalningarna. Nej, för det är inte min uppgift.

Men i mitt företag är jag inte bara ägare av företaget. Jag är också säljare, nätverkare, organisatör, chef, administratör, webbansvarig, inköpare, skribent, ekonom osv. Vissa roller passar mig som handen i handsken, andra får jag inte på mig, likväl är det mina. Dom ligger på mitt bord och bara för mig att göra.

Jag är nog ingen lyckad företagare, kanske aldrig den som ens kommer att driva något med en större vinst. Men oj vad jag har lärt mig! Jag är stolt över den kunskap jag bär med mig, hur de år som företagare har format mig. Mest spännande är tiden jag har framför mig, och att jag bestämmer över den helt själv.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Företagsliv

    • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

      Det där med affärsplan hoppade jag i princip över. Mitt företag idag är inte alls som tanken var när jag startade. Är säker på att du kommer tycka att det är lika utmanade och kul som jag. Lycka till med din plan. Kram