ADHD -hjärnan du aldrig kan styra 2 kommentarer


Ja, det är vad ADHD är för mig. Att leva med en hjärna som jag inte kan styra. För mig är det OMÖJLIGT att kontrollera (alla) mina tankar. För det är inte en som poppar upp där inne. Nej, det är flera, och det är det som många gånger kan vara så uttröttande.

Många blir förvånade när de får reda på att jag har en diagnos för den syns inte utanpå. Jag hoppar varken runt som en ekorre i rummet eller fyller andras huvuden med mitt prat. Men i mitt eget huvud där är det fullt, tro mig.

Min ADHD kanske är osynlig för omgivningen men likväl gör den mig utmattad för den drar igång mig och slösar min energi på en uppsjö av projekt. För nej det är tyvärr inte så att det bara stannar vid en tanke. Utan när jag får en tanke kan det hända att jag skickar iväg offerter, skapar kontakter, bokar in möten, börjar att bygga loggor osv för att nästa dag glömma bort det helt.

Du är tillåten att skratta, varsågod. För det är inte så att projekten hör ihop eller rör sig inom ett och samma område. Nej titta bara här vad som rört sig i mitt huvudet det senaste året:

 • Starta ett eget skomärke
 • Öppna konsthall
 • Köpa en osthall
 • Göra event
 • Göra ett eget klädmärke
 • Skapa en egen parfym
 • Göra hudvårdsprodukter
 • Starta ett raw food café
 • Starta ett socialt företag
 • Bli fastighetsägare
 • Starta ett behandlingshem
 • Anordna en skäggmässa
 • Bygga hemsidor
 • Starta en kennel
 • Skapa appar
 • Komma på en egen behandlingsmetod
 • Göra en väggkalender
 • Studera webbdesign
 • Skapa pappersprodukter

Förmodligen är inte ens det här alla tankar, utan bara de jag kommer på. Ja men du fattar. Det är varken projekt som jag dragit i land eller som passar ihop med företaget jag faktiskt driver. När jag vaknar upp ur min impuls kan jag några dagar senare skratta åt mig själv. Osthall, haha, jag som knappt äter ost! Skäggmässa? Vad f*n, jag gillar ju inte ens skägg!?!

Det är verkligen en hjärna som varken går att stoppa eller styra. Får jag en tanke så följer jag den varken jag vill eller inte, oavsett hur dum den är.

Har du liknande erfarenheter, berätta! Låt mig inte stå ensam här och skämmas [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “ADHD -hjärnan du aldrig kan styra

 • Nathalie

  Hej!

  Jag känner igen mig så mycket i ditt inlägg du skriver. Jag är precis likadan. Jag följer impulserna men slutför nästan aldrig det och kan skratta åt mig själv i efterhand över vilka idèer och tankar man haft. Man kan verkligen inte styra över dem. Man tycker att impulserna är hur bra och smarta som hellst i stunden!

  Tack för att du delar med dig av detta. Det gör de lättare för mig och andra med liknande svårigheter att också prata och lyfta fram sina egenheter! ?❤