Företagsliv


Ofta förvånar det mig att folk inte kämpar mer för att nå sina drömmar. För något jag har lärt mig längs min väg är att det inte handlar om att nå dem, det handlar om att försöka. Det handlar om att våga chansa, om att våga misslyckas. För något du inte ens vet innan du har försökt är att drömmarna kan ta helt ny riktning, att du kan hitta något annat precis lika fantastiskt på vägen, även om du inte når ända fram.

Givetvis behöver inte drömmar handla om att starta företag, men för mig, och många andra så är det just det. Något jag saknar som företagare och som det sällan pratas om är konsten att driva eget och att ha en anställning vid sidan om. För tro mig, det är ett ständigt balanserande mellan tid och energi, och ofta sneglar jag avundsjukt på dem som har 8 timmar om dagen att lägga på sitt företag.

Men tvärtemot så handlar det inte som många tror om att man drömmer om att kunna jobba heltid och tjäna en förmögenhet på sitt företag (visserligen hade jag inte haft något emot det heller), utan mer om att få utlopp för sina ideér och sin kreativitet. Jag finner en otrolig njutning i att ha ett eget space där jag kan rondera hur mycket eller hur lite jag vill.

Trots denna utmattningsdepression kommer jag inte att jobba mindre med mitt företag, men tvärtemot tidigare kommer jag att jobba mer strukturerat och planerat. Det sista jag vill att återigen hamna på denna platsen där jag är nu. Där tröttheten ständigt vinner. Men jag känner ett stort hopp inför framtiden, jag kommer att komma ut starkare på andra sidan!företagslivföretagslivNu under semestern ska jag samla energi och smida mina planer, så om några veckor hoppas jag kunna dra igång mitt nya organiserade liv [wp-svg-icons icon=”cool” wrap=”i”] Jag har tusen planer i mitt huvud, men vet nu att jag bara kan göra en sak i taget. Och på plats ett står som ni alla vet:uppsatsen.

Trots att min handledare menar att det bara krävs några förändringar för att kunna gå upp med den i september känns det som ett oöverstigligt mål just nu. Så jag vet att det jag behöver göra är att dela upp det i små små uppgifter som känns genomförbara. Jag köpte på mig ett par sånna här block från Lagerhaus (annonslänk) för att kunna planerar och strukturera upp mitt arbete. Till den större delen vill jag använda det för att inte jobba för mycket. Jag delar upp det i små steg och besegrar ett litet i taget i ställer för som tidigare tvinga mig själv att klara allt på en gång.

Till hösten ser jag fram emot regelbundna träffar med min företagsgrupp, och istället för att jobba med piska ska jag nu försöska driva mig framåt med morot. Jag ska ge mig själv mer beröm, mer belöningar, och mer tid för återhämtning.

Det är ett speciellt liv att vara företagare, du har alltid mer än bara din familj och ditt arbete i dina tankar. Du har din dröm och istället för att som så många andra gömma den undan så håller du den i din hand. Folk kanske sneglar avundsjukt åt dig, eller skrattar åt dina drömmar. Men det du då ska komma ihåg är att de förmodligen tappat bort sina egna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.