Gå INTE emot dina rädslor


Förra veckan satt jag på den här killens rygg i ca två timmar. Man skulle kunna tro att det var en mysig upplevelse. Men nej…

Att rida ser ju ut som en dröm och jag har sedan barnsben sett mig själv galoppera genom skogarna på en häst men mina hundar ätt springande bakom mig. Så att rida, ja det har länge funnits med på min bucketlist.  Om jag tänker gör det igen?

Nej förmodligen inte.

Anledningen till att jag valde att rida var inte för att utmana mig, nej utan mer för att checka av; är detta verkligen en dröm, min dröm. Eller är det bara en vacker fantasi? Hade jag upplevt ridturen som magisk så absolut. Då hade jag gjort det igen. Men nu var det mer av en två timmars ångestresa.

Vad du är modig, sa både medryttare och ridläraren när jag satte mig på hästen och trotsade mina rädslor. Men nej för mig handlade det inte om att utmana mina rädslor. Det handlar om att testa vilka rädslor jag inte behöver utmana.

För helt ärligt. Jag är rädd för mycket!

Vi hör ofta att vi ska utmana våra rädslor, att vi inte ska låta dem hindra oss i livet. Men jag vill också påminna dig om att alla rädslor inte bör eller behöver utmanas. Vissa kan vi leva med ett helt liv utan att påverkas nämnvärt.

Jag gillar inte att flyga flygplan, japp jag har försökt och får en panikattack uppe i luften. Jag kan om jag vill men eftersom jag inte är en person som längtar efter att resa så varför skulle jag? Jag tycker inte heller om att åka färjor, åka över en hög bro…och uppenbarligen inte heller att rida på en häst (ja göra saker utanför min egen kontroll helt enkelt). Men det känns inte heller viktigt för mig, i mitt liv.

Man behöver inte gå emot ALLA sina rädslor. Välj ut vilka rädslor som påverkar din vardag och gå endast emot dem som skulle göra skillnad i ditt liv.

Jag vill tex bo i hus, driva eget företag, gå skogspromenader, paddla kanot, föreläsa, hoppa på nya spännande projekt, trots att jag är rädd för allt av det. Så jag gör det ändå.

Att utmana sig tar på krafterna så välj dina utmaningar! Hade jag inte gjort något av de ovanstående dvs bott i en lägenhet, varit anställd, bara gått promenader i stadsmiljö, inte vågat njuta av naturen, ja då hade jag garanterat inte varit särskilt nöjd med mitt liv. Jag hade då levt i motsatsen till mina drömmar.

Det jag vill påminna dig om idag är att inte utmana dig i allt, och speciellt inte saker som faktiskt inte är viktiga för DIG. Lär dig att se skillnaden på de rädslor som tar dig närmare dina drömmar och de som inte gör det.

Därefter bli valet enkelt. För alla rädslor är inte till för att trotsas, vissa kan vi helt enkelt låta bero ❤︎

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.