Gissa om han blev överraskad….


Som den goda hustru jag är vill jag ibland överraska min man med ett klinisk rent någorlunda välstädat hem. Det är viktigt att planera sin städning så att alls hinns med. Därför börjar jag med att sätta på en tvätt som beräknas vara färdig för när städningen är klar. SMART!

Häller ut tvättkorgen över golvet för att sortera tvätten (duktig som jag är). Telefonen ringer. VART FAN ÄR TELEFONEN? Hittar den när den slutat ringa mellan dynorna i soffan. Vad smutsigt det är här, här måste det dammsugas! Slänger alla dynor och soffkuddar på golvet, går för att hämta dammsugaren. Tar fram dammsugaren, ser att dammsugarpåsen är full, ska slänga påsen men ser att även soppåsarna är fulla. Ställer upp sophinkarna på diskbänken som är full av disk, öppnar diskmaskinen som är full av ren disk. Börjar plocka ur diskmaskinen. Måste gå på toaletten! Vad smutsigt badrumsgolvet är. Tar ut skurhinken och fyller den med vatten. Går på toaletten. Samtidigt som jag tvättar händerna tvättar jag av handfatet, genialiskt! Skåpsluckan till badrumsskåpet står på glänt, här behöver det tvättas! Plockar ur ALLT ur badrumsskåpet, skrubbar det frenetiskt. Ringde inte telefonen förut? Måste gå och kolla vem det var som ringde. Vart har jag lagt telefonen? Går in i dotterns rum, hon har slängt kläder över hela golvet. Suck! Jag kan lika gärna städa hennes garderob också. River ut resten av hennes kläder på golvet. Blir sittandes i klädhögen, shit vad jobbigt det blev, vart ska jag börja? Måste nog vila lite. Sätter mig i fåtöljen med en kopp te, ska bara sitta i 2 min. Dörren öppnas.

-Vad fan gör du, utbrister min man glatt överraskad.

-Städar!

-Städar? Du stökar ju ner!

-Ja, men jag är inte klar, det kommer att vara städat när jag är klar! Tog precis en paus, jag har hållit på hur länge som helst!

-Med vad då?

-….handfatet och…….badrumsskåpet är i alla fall skinande rent..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.