Häng med på fest! 2 kommentarer


Woho nu firar vi invigningen av mitt nya kontor och jag tänker låta er vara med på festen! Vi firar genom att *trumvirvlar* tända ett tomtebloss. En fest på ungefär,,, 30 sek!?! Häng med!Häng med på fest!Vad händer här, inte ska man väl gråta på festen?

IMG_4675Så där ja, det var bättre!

IMG_4672Ja ni minns väl hur jag försökte övertala min man till att bygga ett helt nytt rum så att jag skulle få ett kontor? Ja vi kan väl säga att vi kompromissade. Det gick ganska snabbt. Han insåg väl att jag annars hade tagit beslutet i mina egna händer och satt upp en vägg eller två under tiden han skulle vart på bio eller tagit sig på en fisketur. Lika bra att förkomma än att bli förekommen[wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

Häng med på fest!Vi fick flytta på mannens garderob och hans kläder fick dela plats med mitt boklager. Tyckte jag var en bra deal [wp-svg-icons icon=”thumbs-up” wrap=”i”]
Häng med på fest!Nej jag fick inget eget rum som jag önskade, men ändå ett hörn för mig själv vilket duger precis lika bra!

Häng med på fest!Vi inredde en del av vårt sovrum och enda nackdelen med det är att jag inte kan tillbringa min tid där på helgmorgnarna när mannen tar sovmorgon och jag vanligtvis är uppe och jobbar. Nej vid dessa tillfällen får jag fortsätta att bära med mig grejerna och istället sätta mig i köket eller på en annan förhoppningsvis ensam plats.

IMG_4673Men när vardagen är tillbaka är det ju ändå mest kvällar som jag sitter vid skrivbordet och då kommer det att fungera utmärkt!

 

IMG_4699Inredningen är inte helt klar. Jag vill få till än mer struktur bland mina grejer, samt köpa till mer tavlor. Det är viktigt för mig att trivas. Att det kan vara ett ställe där jag både får återhämtning och inspiration.

Häng med på fest!Jag tänker mig en ritual, där jag ska sätta mig ner och tända ett ljus varje kväll, som för att markera att arbetsdagenkvällen har börjat, och sedan släcka det som en markering när arbetstiden är slut. På så sätt ska jag inte ta med mig jobb till soffan, utan göra klar den timmen jag beslutat mig för att sitta där.
IMG_4689Tanken med detta är för att kunna jobba mindre, och effektivare. Funderar på att köpa in en äggklocka, för att få en tydlig markering att nu är det dags att avsluta. Ja jag vet att timer finns på telefonen. Men jag vet med mig att jag inte kommer att använda den.

IMG_4698Det är enklare för mig när saker ligger tydligt framme, så som min planeringskalender. Jag kommer skriva in exakt vad jag ska göra den dagen och inte göra ett dyft mer (hoppas jag). Detta för att både effektivisera och begränsa mig. 
IMG_4704Jag fastnar lätt vid datorn, och även om jag inte jobbar kan man ju alltid hitta något kul att titta på. Men min teori är att om jag sitter i ett annat rum än min man (som sitter i rummet bredvid och kollar på tv) kommer jag göra endast mina arbetsuppgifter för att sedan stänga av när jag är klar för att sätta mig bredvid honom. Vem längtar inte till att sitta i soffan en stund på kvällen liksom? IMG_4701 Datorn är numera strängt förbjuden i vardagsrummet. Det är ett arbetsredskap och arbetar gör jag bara på kontoret. Däremot får paddan hänga med ut. Där kan jag läsa tidningar, följa bloggar och hämta inspiration. Det ska numera bli en större del av min rutin. IMG_4707

Jag ska ta med er på en rundtur över mitt skrivbord någon dag. Och har ni tips på produkter eller rutiner som förenklar en arbetsvardag så tar jag gärna emot [wp-svg-icons icon=”smiley” wrap=”i”] 
IMG_4708

Så där ja, då var festen slut. Hoppas att ni haft det lika trevligt som jag. Välkomna åter!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Häng med på fest!

  • Nevenka Rojas

    Det där med att tända ett ljus och sen släcka när du jobbat klart, superbra idé. Den snor jag 🙂 nu på semestern har min disciplin helt försvunnit men när jag vanligtvis jobbar sitter jag på kvällar och det kan bli alldeles för sent. Viktigt att skilja på paytime och playtime. Det är lätt hänt för mig att övergå till playtime vid datorn istället haha

    • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

      Ja visst är det så. Lätt att göra för mycket, och som du säger att hamna i playtime istället för paytime☺️ Kram