Hjälpsamma tankar


Hjälpsamma tankar

Rätt tankar -rätt väg

Jag försöker alltid hitta nya sätt att tänka, att arbeta med mig själv. Jag får ofta frågan när började du känna att du mådde bättre, efter att jag börjat arbeta med mina tankar. Svaret är att mitt mående inte blir bra på automatik att jag dagligen arbetar med mina tankar för att vända dem till ett bättre mående. Vissa dagar går det bättre, andra sämre. Men jobbar jag inte med dem så vet jag att jag definitivt inte skulle må så bra som jag gör idag. Det är inte så att jag bara kan vakna upp och omedvetet gå genom en dag. Nej jag måste varje dag styra mig själv, peppa mig själv och tänka snälla och tillåtande tankar.

Ändra dina tankar och förändra din värld.

Meditation har varit det som hjälp mig mest här i livet, och då menar jag nog inte själva meditationen att sitta tyst i några minuter, nej utan mer kunskapen om att tankar bara är tankar, ingen sanning och faktiskt inte styr oss (om vi inte tillåter dem). Sättet att se på tankar lärde jag mig nog för första gången genom appen headspace. Jag tyckte att den var hjälpsam, enkel och tillåtande, och tog till mig den direkt. Efter det har jag helt enkelt varit nyfiken, testat nytt och funnit att skrivandet var ett sätt att sätta ord på tankar och känslor i stället för att behålla det i mitt huvud.

Jag brukar ha olika hjälpsamma tankar som mantran beroende hur det ser ut för mig i livet, vad jag mår dåligt över.

Du är där du ska vara, har varit en tanke jag burit på länge och som hjälpt mig att inte springa så fort. Jag vill ofta leva i framtiden istället för nuet. Den tanken som ligger på min näthinna just nu är ”när det är lätt är det rätt”. Det gör att jag inte kämpar i motvind utan istället litar på att rätt tid kommer. Den hjälper mig att lugna mig, vänta in, att tänka att rätt saker kommer när rätt tid kommer, allt behöver faktiskt inte ske nu.

Jag tror att alla behöver hitta sina egna mantran, för om du fångar någon annans kommer det inte ha samma betydelse för dig. Det måste ju passa in i ditt liv, där du är just nu. Är det lätt så är det rätt helt enkelt, hittar du en mening du kommer ihåg, som kommer till dig självmant, japp då är den din.

Jag tror jag fick min nya mening till mig efter att jag i flera år väntat in dessa utbildningar jag har framför mig. Jag har på riktigt haft dem som mål i flera år, men de kom inte till mig förrän nu. Jag förstår att jag inte bara kan följa min vilja utan ibland också vänta i rätt läge. Jag är där jag ska vara, och har alltid varit, även om jag vid de flesta tillfällen har velat springa fortare fram.

Rejection is a redirection.

Och kanske är inte alltid det man har i sikte rätt. Ibland kanske man måste vända blicken åt ett annat håll. Det kanske inte känns som en sanning i stunden men visar sig vara det längre fram. Och givetvis är dessa tankar ingen sanning, men livet blir i alla fall lättare att leva när man tänker dem <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.