Hon är bättre än mig…


Igår när jag gick ut på verandan för att ropa in hunden var den verkligen här. Våren. Jag kände den i luften och hörde den i fåglarnas sång. Fantastiskt! Det känns som att man blir flera kilo lättare i kroppen, att ljuset läker alla små sår.

Hon är bättre än mig...

Hon är bättre än mig…

Idag är det ”ledig dag”. Jag ska ha ett telefonmöte, några live-sändningar, och ska jobba med min utbildning som jag ska hålla nästa vecka innan jag och min dotter beger oss av till Örebro där jag ska föreläsa ikväll. Hon har aldrig hört min föreläsning förut så det ska bli spännande att få höra hennes upplevelse både av att se sin mamma stå på scen men även höra min historia. Har helt ärligt varit lite rädd att berätta den för henne, har haft svårt att avgöra när tiden är mogen. Men hon är så mycket starkare och klokare än vad jag var i den åldern så jag är säker på att hon kommer kunna vända mina erfarenheter till något klokt och positivt. Känns helt sjukt när jag ser henne och tänker på mig själv i den ålder, hur sund och stark hon är, och hur sårad och söndrig jag var.

När jag var 12-år hade jag både ätstörningar, självskadebeteende och hade precis börjat använda alkohol. Hon fyller 12 om mindre än en månad och är så långt i från mitt tolvåriga jag man kan komma. Skönt! Jag får hela tiden påminna mig om att hon inte är jag, hon är en så mycket bättre och starkare version av mig. Tack gode gud för det <3

Världens vackraste flicka <3

Hon frågade mig i helgen om vi inte kunde skriva en bok tillsammans.

Visst svarade jag undrande, vad ska den handla om?

Självmord, svarar hon utan att tveka.

Självmord?

Ja, jag tycker att det är viktigt att prata om, svarar hon utan att vika blicken från sin förvånade mamma.

Hon berättar att hon hört någon bli mobbad för att dennes förälder tagit livet av sig och det tyckte hon var fel och det vill hon ändra på. Kloka flicka! Japp, en bok om självmord blir det bestämt.

Håll tummarna för oss ikväll! Önskar er en fortsatt fin måndag.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.