Hormoner, grå dag och självömkan


Idag kände jag mig lika grå som dagen utanför mitt arbetsfönster. Det är konstigt det där med känslor. Jag tror det är hormoner som spökar. Och för en person som använt hormonspiral de senaste 13-åren känns de här humörsvängningarna helt nytt.

För några månader sedan valde jag att sluta med hormoner för att lära känna mig själv och min kropp bättre, och i samband med det började jag med natural cycles som är en digital preventivmetod där du genom daglig temperaturmätning får veta vart du befinner dig i din cykel.

Jag vet inte om det är en bra preventivmetod (än) men den är i vilket fall bra på att förutsäga både ilskeutbrott och tårar.

I helgen kände jag mig oväntat arg, av ingen anledning alls egentligen. Dagen efter plingar det till i min telefon med ”varning” om att jag nu kan förvänta mig pms. Och nu några dagar senare känns livet helt plötsligt och utan orsak väldigt meningslöst och grått och jag undrar om det kan sättas i samband med att det kommer, ja ni vet, rött…

Så idag skippar jag promenaden och ligger kvar i soffan och tycker synd om mig själv. För vad gör man när livet helt plötsligt och oväntat suger?

Jo man tillåter den att göra det. Man bäddar ner sig, skiter i måsten och tar hand om sig själv i väntan på en bättre dag. Eller så gör i alla fall (just nu) jag…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.