Hur en stressboll kan hjälpa dig


Hur en stressboll kan hjälpa dig

Hur en stressboll kan hjälpa dig

Idag har det väl inte undgått någon att vissa personer kan koncentrera sig bättre när de är i rörelse. Själv blir det ofta fötterna eller benen jag gungar eller skakar när jag sitter på långa möten. När inte det längre funkar försöker jag måla, skriva, pilla med något jag  har framför mig, men vid det laget är koncentrationen redan långt borta. Sedan ett tag tillbaka har jag testat stressbollen. Den är ju liten, lätt att ta med sig och kan användas utan att den stör din omgivning. Själv har jag ibland blivit tillsagd att hela bordet skakar när jag vevar med mina fötter där under, så därför ville jag hitta ett annat sätt [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

Med en stressboll tränar du inte bara muskler och rörlighet i hand och fingrar, jag tänker också att du kan använda den som ett tecken till dig själv. På att du är okoncentrerad, stressad eller ångestfylld (beroende på din problematik). När du är stressad kan bollen påminna dig om att ta några djupa andetag, när du känner dig ångestfylld kan vägleda dig bort från de mörka tankarna. De finns flera olika sätt att arbeta med stressbollar. Men när det kommer till stress och ångestproblematik arbetar jag med visualiseringsövningar tillsammans med bollen. Du kan tex tänka dig att du kramar ur dig din stress eller ångest. Du kan också använda den tillsammans med mindfulness och krama bollen någon minut samtidigt som du blundar och bara koncentrerar dig på hur bollen känns mot dina händer. Du kan använda den både genom att klämma på den, eller genom att rulla den i handen.

Jag fick ett mail från en av mina fantastiska läsare som delade med sig av sin upplevelse:

”Jag ville bara skicka en liten hälsning och tacka för stressbollen. Jag har den i jackfickan och den har redan visat sig användbar när jag stressar upp mig. Och det känns bra att ha den där så är den nära till hands i jobbiga situationer som när jag var på marknad med mycket folk i lördags.”

De finns verkligen många sätt att använda en stressboll. Vad är dina erfarenheter? Dela gärna med dig!

Stressbollen finns att köpa här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.