Hur ofta fyller du på energi?


Jag har vanligtvis otroligt mycket energi. Man skulle kunna säga att jag är energisnål. På en tank kör jag länge och istället för att fylla på när tanken nästan är tom (som de flesta människor gör) så kör jag på tills det är tomt, och när den sista droppen är slut så kör jag ett tag till på ångorna. Men jag ger mig inte, när inte ens det fungerar så går jag ut och putter bilen. Har jag tur så är jag nära en nedförsbacke vilket gör att jag kan rulla ett tag till, till och med komma upp i en högfart trots att tanken är tom. Är jag på planmark klarar jag att skjuta den framför mig innan det tar stopp och i värsta fall är jag i en uppförsbacke och då slutar det ofta med att jag får hela bilen över mig, jag blir överkörd. Alla stopp är jobbiga i sig men det som skiljer dem åt är att de har olika lång återhämtningstid.

Därför är det viktigt att ha vägen klar, att ha en karta framför sig sig så att man kan se hur långt det är till nästa bensinstation. Vart finns det nedförsbackar och vart är det uppför där det kanske blir extra tungt. Kanske behöver jag någon som bogserar mig en kort sträcka.

Vid mjuk körning krävs inte lika mycket bensin, men vid för många start, stopp och hårda inbromsningar så drar den lite mer och då kan du behöva tätare tankningar (och kanske en och annan service).

För att tala klarspråk- titta på vad DU har framför dig. Planera in dina återhämtningsdagar/stunder. Försök att se vad DU kan förändra för att dina dagar ska gå mjukare. Vad/vem tar din energi? Vem slangar bensin ur din tank? Gör dig av med dem!! Umgås med dem så fyller på tanken (gärna gratis). Det kommer alltid att finnas farthinder på din väg, men kan du då ta en annan? Vilka i din omgivning agerar farthinder, får dig att tvärbromsa eller försöker åka snålskjuts?

Om DU planerar DIN körning och inte låter ANDRA stoppa dig, utan själv saktar ner farten så kommer det inte ta lika mycket av din energi. Jag tror att alla har sin egen väg, sin egen karta. Din är inte lika min.

Efter att ha blivit överkörd igen, vecklar jag ut min karta och letar fram mitt kompass. Vart är min närmsta station, vart kan jag tanka, och vem kan bärga mig dit?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.