Hur planerar du?


Fråga från en läsare:

Ditt inlägg om schema med luft i som du lyckats följa nu en längre tid, gjorde mig mycket glad och nyfiken. Jag har själv länge försökt skapa och följa ett sådant schema. Men hur jag än försöker vara realist och begränsa mig och dra ner på mina ambitioner så faller det alltid på att det är mer i schemat än vad jag lyckas orka och hinna samt att det alltid dyker upp en massa oförutsägbar händelser som tar tid. Och tro mig. Jag säger tack men nej tack mest helst hela tiden nu och ändå blir allt så rörigt.
Så en ödmjuk fråga är om du i ett inlägg skulle kunna utveckla än mer HUR du kom fram till VAD som ska vara med eller inte i schemat samt hur det SER UT. Kan man få se? Och hur gör du när det dyker upp SÅDAN SOM KROCKAR?


Jag vet inte om det är det här gamla blogginlägget du syftar på. Kan inte hitta eller minnas något annat inlägg om scheman. Jag skulle nog säga att jag inte har mer tips än det du säger att du redan är bra på, att säga nej. För när saker i livet krockar, måste man säga nej till något av dem.

Anledningen till att jag har luft i mitt schema är dels för att jag säger nej till allt som inte ropar JA inom mig. Barnen får ha varsin fritidsaktivitet (som behöver passa in i mitt schema) och som jag skjutsar dem till. Jag försöker alltid vara tidseffektiv så samtidigt som de tränar tar jag en promenad med hunden, läser läxor eller jobbar med företaget. Jag delar nog in min tid i effektivtid och återhämtningtid. Jag vill inte att de ska finnas så mycket annat.

Att sitta i soffan med en bok, gå ut med hunden eller yoga är återhämtningstid. Den andra tiden GÖR jag saker på. Avskyr att sitta och vänta eller titta på, det går bara inte.

Jag är nog en värdelös person att fråga om schematips för jag har verkligen blivit hård på att bara följa mig själv och ser till att nästan aldrig ha kvällar eller eftermiddagar bokade efter jobbet. Men vill du ha tips och råd kring tidsplanering tipsar jag dig att ta kontakt med Dorro som skrev inlägget och är grym på ämnet!

Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.