Hur svårt ska det va?


IMG_1705

Kanske på mitt skrivbord?

Den frågan ställer min man mig hela tiden. Lägg dina saker på samma ställe hela tiden så slipper du springa runt och leta. Ja men jag tycker att jag lägger sakerna på samma ställe. Nycklarna är alltid i min jackficka (på senaste jackan jag hade på mig), eller i väskan (den senaste väskan jag använde) eller i ryggsäcken. Så jag lägger dem ju typ på samma ställe hela tiden, men ändå kan de helt plötsligt vara borta. Lypsylen förlorar jag alltid på några sekunder och blir lika glad när de oväntat dyker upp igen, i ett par nytvättade brallor eller liknande. Jag brukar nämligen köpa på mig x antal då jag vet om abstinensen som kommer när de försvinner. Jag kan ha tio stycken hemma och alla kan försvinna samtidigt. Det räcker liksom att man snurrar ett varv så är de borta.

IMG_1706

Men se där, en hög bredvid mitt skrivbord…

Jag tänker ofta att jag ska minnas vart jag lägger saker, vilket skåp jag stoppar saker i osv, men så fort saken lämnar min hand, lämnar den också mitt huvud. Igår skulle jag fakturera biljetter för en föreläsning. Jag vet att jag både hade skrivit ner adresser och antal noggrant någonstans. Frågan var bara var. Jag letade i alla block, hyllor, filofaxer men hittade det ingenstans.

IMG_1703

Kanske kan den hittas här…

Skriv ner det, säger folk, så att du inte glömmer. Men lappar och anteckningar försvinner!!! Jag skulle behöva använda mig själv som anslagstavla för att veta vart jag gjort av informationen. Jag köpte mig en stor filofax för att jag skulle sluta skriva på random post it lappar och sprida runt dem över allt. Löst i väskan, i filofaxen, på skrivbordet, på jobbet, på telefonen, i jackfickan. Ja lapparna hamnar precis överallt.

IMG_1707

här?

För ett halvår sedan hittade jag en artikel jag skrivit ut till min uppsats. Skitbra tänkte jag och satte mig för att plugga. Problemet var att jag bara hade halva artikeln i min hand. Jag försökte så klart hitta den andra halvan men den var spårlöst försvunnen. Till min glädje hittade jag den försvunna halvan för någon månad sedan…men då hade jag istället tappat bort den första.

Just nu vet jag inte vart någon av dem är, eller ens vad det handlade om….

IMG_1708

Eller här?

IMG_1709

Jag hoppas slippa leta här, suck…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.