I ett duggregn


Skydda dig själv!
Bild: Pixabay

I mitt yrke är man alltid på sin vakt. Även i de stunder jag känner mig trygg och avslappnad behöver jag ha ”antennerna utåt”. För i mitt jobb gäler det att snabbt läsa människor. Är personen påverkad, arg, ledsen. Finns det risk att personen agerar ut mot mig eller någon annan. Vad är det personen säger, egentligen. Jag måste ständigt vara beredd på att lugna ner människor, beredd på att hantera alla möjliga situationer som kan uppstå i mitt samtalsrum. Även, när jag själv inte mår bra.

Jag älskar mitt jobb, men ibland tror jag att jag, och min arbetskamrater behöver påminna oss om verkligheten. Om vilken anspänning det faktiskt är att gå runt i ett beredskapsläge mellan 7-16. För sanningen är att där kan vad som helst hända, även om det (oftast) inte gör det.

Vi kan inte tänka på riskerna vi kan utsättas för, hotet vi många gånger har på oss eller runt oss, då skulle vi inte orka gå till jobbet varje dag. Och även om vi lyckas ”förtränga” det så vet kroppen, mer än vår hjärna. Den glömmer ej. Den är beredd, åt dig.

Man kan säga att vi jobbar i ett duggregn, små små stressfaktorer som vi varje dag rycker axlarna åt. Och där och då glömmer vi, att även duggregn gör oss våta.

Jag tror att det ibland skulle kännas lättare att få ett hot rakt i ansiktet, man skulle kunna kalla det ett skyfall, för då är du medveten om att du blir blöt. Du blir tröstad, både av dig själv och din omgivning. Byter kläder, och skyddar dig från kommande skurar, kanske kollar väderprognosen, innan du går till ditt jobb.

Men ett duggregn reagerar vi sällan på. Man kan gå runt i dyvåta kläder och undra varför man är trött och ledsen. Kroppen vill skydda sig själv, vila, även från de där tunna vattendropparna  som knappt känns.

Hur lever du? I ett duggregn eller i ett skyfall?

Med det här inlägget vill jag påminna dig om att oavsett på vilket sett himlen öppnar sig i ditt hem eller på din arbetsplats, så kan du behöva ett paraply, en skyddad plats, där du kan vila. Eller du behöver i vilket fall till en börja förstå dig själv och inse att alla regndroppar, oavsett hur hårt dem faller, kommer att göra dig blöt. Ta hand om dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.