I tacksamhetens tecken 2 kommentarer


Lördag morgon. Sitter med en stor kopp te och en helt ny dag framför mig. Nästan skrämmande hur fort allting går. Känner mig nästan söndrig av alla tacksamhetskänslor som lever inom mig just nu. På ett sätt känner jag mig så tacksam och lycklig för att befinna mig där jag är, men bara vetskapen om att jag har det så mycket bättre än andra gör ont.

Jul är en sådan tid där ensamma människor blir mer ensamma. Där ett nytt år för vissa människor inte kommer med nya löften. Jag blir varm i min kropp när jag ser mig omkring. Tittar på mitt hus, min familj, mina barn. Jag är glad att tacksam för allt jag har, men också för allt jag kan ge.I nästa sekund tänker jag på dem som varken har eller kan ge något. Den där varma känslan förvandlas till is i min mage och känns inte längre lika lätt att bära. Istället skäms jag för att inte göra mer, för att bara sitta här, och vara tacksam. Tacksamheten förvandlas till skuld och blir med ens några kilo tyngre att släpa på.Nu väntar några lediga dagar. Jag känner mig mer vaken och närvarande än vad jag gjort på länge. Jag vill supa in varje sekund med min familj. Ta dem in mina armar och ösa kärleksförklaringar över dem. Inte låta någon gå från min sida. Jag vill hålla i allting så hårt så hårt. Så rädd att förlora allt vackert jag har intill mig.Men det är inte bara min familj, mitt hus, mitt jobb, mina vänner som gör mig tacksam. Utan också du. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket ni betyder, varje en av er! Jag är så tacksam och glad för varje kommentar, varje mail och gilla markering. Att ni fortsätter läsa, uppskatta och följa mig är det som får mig att fortsätta skriva.

Jag som så många gånger känner mig ensam har tusentals personer där ute som stöttar mig och gillar mig för den jag är, och för det är jag evigt tacksam [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]

Jag har ingen aning vart 2017 kommer att ta mig, men jag hoppas att ni vill fortsätta att följa med mig på min resa.

Jag vill även passa på och önska dig ett gott nytt år. Oavsett om du firar ensam eller med vänner så hoppas jag innerligt att du har det bra. Jag vill att du ska veta att du är betydelsefull och att just du gör skillnad. Från djupet av mitt hjärta vill jag verkligen ge dig ett tack. Och en nyårskram.

Tack!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “I tacksamhetens tecken

  • Nevenka

    Gott nytt år på dig och din familj också <3 Jag uppskattat alltid det du skriver. Och det är inte hälsosamt att låta hjärnan koka över av alla tankar, bättre att pysa ut dem på en blogg på detta vis så tänker jag att våra karlar också mår bättre av detta. Så slipper en tjata hål i huvudet på dem också ?

    • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

      Ja precis, förstår inte vad jag gjorde innan jag hade denna ventil. Önskar dig en fin fortsättning på det nya året. Kram