Mentalt bokslut 2016 4 kommentarer


Det bästa med nytt år är att göra ett mentalt bokslut. Att släppa alla fel man gjort och börja om. Man får liksom nya krafter och tänker att det här året då kommer jag magiskt att göra bättre. Man får en helt ny tro på sig själv. Som att ett nytt datum i almanackan förändrar hela ens person. Jag vet att det inte är sant men jag behåller ändå den tanken för jag gillar motivationen som kommer med den.

Mina problem har aldrig varit att sätta upp mål, utan att hålla dem. Det spelar ingen roll vad jag gör så tappar jag bort tanken någonstans på vägen eller så lyckas något annat mycket roligare komma emellan. I år har jag skaffat en ny kalender för företaget där jag planerar alla mina mål, inlägg och måsten. Jag hoppas att den kommer att hjälpa mig att hålla mig på banan.

mentalt bokslutFörutom en vanlig veckokalender finns även check-ins för att se att man arbetar mot sin mål, och en uppföljning varje kvartal för att se att man håller sin målplan. Det låter ju helt fantastisk och kan det hjälpa mig så kommer det att vara helt fantastiskt också. Vi får väl se….

mentalt bokslut

Jag älskar att planera men efter min utmattning så fanns inte den energin kvar. Men ju närmare det nya året vi kom så började nya tankar och planer flyga på  mig. Så nu är jag så pepp att börja om på nytt. Mina mål förra året var att bli färdig med min uppsats, påbörja ett nytt bokprojekt och skriva artiklar och krönikor. Någon artikel här och där blev det ju men annars kom jag inte i mål med något utav det.
mentalt bokslutJag har självklart massa med drömmar och önskningar även detta året men det enda riktiga mål jag har är att bli klar med min uppsats. Det har hängt över mig så länge nu att jag knappt kan förnimma mig om känslan som skulle infinna sig om den var borta. Jag har bestämt mig för att om uppsatsen inte är klar 2017 så ska jag släppa taget om den och acceptera att jag inte fixar att ro projektet i land. Jag måste på något sätt bara få till ett avslut. Jag kan inte dra med mig den längre så då är det dags att släppa taget.

Självklart är det ingen jag önskar. Men det är så det får bli. Det har ni mitt löfte på (påminn mig om det [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”]) Det enda mål jag för övrigt har med året är att hålla mig på banan, försöka att inte följa alla nya projekt och ideér som dyker upp inombords utan att stanna kvar där jag är (det är svårare än du tror).

Har du några mål eller löften? Berätta!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Mentalt bokslut 2016

 • Annikas Ekologiska

  Hej!
  Vilken bra kalender! Vart finns den att köpa?
  Hm, jag har inte löften för året MEN mitt mål är att starta upp mitt företag. Fast för det krävs mer jobb tror jag. Jag bär ju med mig en utmattning som gör sig påmind lite då och då….ska försöka planera mitt år i små delmål som gör att jag inte börjar stressa igen. Så svårt! Har du tips?

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Hej, kalendern är köpt på adlibris http://www.adlibris.com/se/organisationer/product.aspx?isbn=9198021567
   Det är så svårt att komma med tips gällande utmattning eftersom det ser så olika ut för oss. Men om företaget är något som ger dig energi och gör dig glad tycker jag absolut att det är något som du ska satsa på men precis som du säger göra det med små mål så att du inte börjar stressa upp dig. Mitt företag är det som ger mig energi, och så var det även under min utmattning. Däremot är tankar om att man måste svara på alla mail DIREKT eller blogga varje dag stressande och tar energi. Så det gäller ju verkligen att jobba bort de där tankarna som äter upp din energi. Lycka till med din företagsstart. Kram