I väntans tider


Bild från hemnet

Ok. Nu har mäklare, fotograf och besiktningsman varit här. Huset ligger ute på hemnet och det är helt enkelt inget mer för mig och min man att göra nu än att vänta. (Något som vi båda avskyr). Vi sade till varann, det kommer kännas bättre när banken är klar, när fotografen varit här osv. Men det känns inte ett skit lättare.

10 timmar efter att huset lagts ut på hemnet tittar jag och min man på varandra med funderingen om man kan kontakta mäklaren för att se om någon har hört något, visat intresse. Vi önskar en daglig uppdatering. Eller helst en i timmen om jag skulle få bestämma. Men som de stabila personerna vi är gjorde vi givetvis inte det. Vi väntar.

Bild från hemnet

Tålamod är varken min eller min mans bästa sida. Tror inte jag känner någon som har mindre tålamod än oss. Allt ska gå fort. Vara gjort helst igår. I mitt huvud är det nya huset färdigrenoverat. Vi säger till varandra att vi ska ta det lugnt. Vänta. Men båda vet att det aldrig kommer bli sant. Vänta bor inte innanför våra väggar. Har heller aldrig gjort.

Nästa helg är det visning. Allt känns fortfarande overklig. Kan inte förstå att jag ska flytta in i min dröm men inte heller att jag ska lämna min trygghet. Ett husköp låg inte i planen denna sommar. Det har visserligen inte något som dykt upp gjort. Och kanske är det tack vara all skit som hänt 2020 som gör att vi faktiskt chansar och tar vårt pick och pack och drar. För med sjukdomar, död och corona har vi ju lärt att oss att livet inte går att vänta på, att det måste levas nu.

Bild från hemnet

Och fast att jag är orolig, rädd, ångestfull går runt med värk i både huvud och kropp och knappt sover om nätterna så vill jag inte backa tillbaka. Jag vill göra det här NU. Det är alltid jobbigt att gå ur sin komfortzon, man går liksom lite grann sönder på kuppen. Men när man är förbi den och kan limma ihop sig igen är man så mycket stadigare och starkare än förut.

Håll tummarna för oss i veckan. Att huset blir sålt snabbt och lätt så att vi kan ge oss av till vårt drömboende. Vet du någon som är intresserad av ett trivsamt boende i lugn miljö nära till pendling av tåg och buss. (också nära till badplatser, lekplatser och skola) så snälla tipsa gärna om vårt.

Du hittar vårt hus här

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.