Ny termin, ny vana?


Morgon- & kvällsdagbok

Idag börjar skolan för barnen och på fredag gör även jag min första skoldag. Jag får alltid en omstarts känsla vid ny termin. Vill skapa nya vanor, rensa och systematisera. Inte helt ovanligt att jag köper en ny kalender för att radera det som varit och helt enkelt börja om på nytt.

För oss blir det så klart en stor omställning med flytt och allt men en vana jag verkligen MÅSTE få in i höst är träningen. Hur tråkigt jag än tycker att sjukgymnastövningar är ska jag bara ta mig i kragen och göra dem. Får väl hitta ett sätt att belöna mig efteråt eller göra det till en mysig stund.

Min kropp är verkligen inte vad den har varit, och då menar jag inte utseendemässigt utan funktionellt. Numera kan jag knappt stå upp i 5 minuter innan ryggen börjar göra ont och jag som alltid varit stark orkar inte alls på samma sätt som förr. Nej träning måste det bli!

En annan god vana för sin psykisk hälsa som jag vill tipsa om är att skriva morgon- eller kvällsdagbok. Det är ett perfekt sätt att landa och grunda dig själv. Att samla ihop sina tankar för dagen eller att bara lyssna på sig själv.

Dagböckerna finner du i min webshop

Vad gör du för att starta om och vilka vanor vill du försöka få till i höst?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.