Ibland önskar jag


Ibland önskar jag att jag hade en äldre vuxen som kunde handleda mig. Som gick före mig genom livet och kom med tips och råd. Hen skulle tex ha frågat mig om jag trodde att det var klokt att jobba från en köksstol i sju månader. Hen hade kanske påmint mig om att skapa en frisk arbetsmiljö hemma eftersom hemmet numera är mitt kontor.

Förmodligen hade jag sluppit både rygg- och handledsvärk.

Hen hade berömt mig för att vara klok nog att tänka på risker, allt det negativa som kan hända, så som att jag vips en månad kan stå utan lön. Men hen hade också påmint mig om att planera och lägga upp en struktur för framgång, för det kan ju också gå bra. Hen hade lärt mig att säga nej, och påmint mig om vikten att inte jobba ihjäl mig. Hen hade förklarat för mig att det svåra inte är att överleva på mindre pengar, utan svårigheten ligger i att tacka nej till dem när någon viftar med dem framför ditt ansikte, och du varken har ork, tid eller lust.

Jag har så himla mycket att lära, och resan har nästan precis just startat.

Ibland önskar jag verkligen att jag hade en äldre vuxen som kunde handleda mig. Som gick före mig genom livet… som kom med tips och råd…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.