Intovert


För sju månader sedan kallade jag mig själv introvert. Jag har ALLTID sett mig som en person som trivs själv och anledningen till det är för att jag gärna stängde min dörr när jag jobbade på kontor. Jag var inte den som sökte upp andra människor och jag trivs inte särskilt bra i en stor grupp. Jag blir trött av intryck och återhämtar mig allra helst ensam.

Som anställd hade jag ingen kraft kvar till vänner, allt gick till klienter och kollegor, så på kvällar och helger hände det att jag till och med undvek att svara i telefonen. Rent logiskt ville jag umgås med folk, men känslomässigt orkade jag inte alls vilket ledde till att jag isolerade mig på min fritid🙈

Nu, sju månader senare har jag lärt mig ett och annat om mig själv. För nu är rollerna ombytta. Som egen företagare är jag ensam HELA dagen. De enda jag pratar med förutom mina klienter är min familj. Idag läääängtar jag efter människor och det är nästan som att hela mitt inte skriker; prata med mig!

Först nu inser jag att det inte handlar om att jag inte gillar att umgås med människor för det gör jag. Det är nog mer högljudda miljöer jag behöver avskärma mig ifrån mer än människorna. De är miljön som gör mig trött, inte människan i sig.

I motsats till mitt tidigare liv så letar jag nu efter stunder av samtal, människor att träffa, att skratta tillsammans med. Allt för att krympa det där ensamhetsutrymmet som helt plötsligt blivit så stort. Jag inser nu att jag är beroende av människor, det sista jag vill vara är ensam.

Jag förstår nu att det handlar om att hitta en balans i den sociala aktiviteten. För mycket umgänge gör mig trött, utmattad och får mig att vilja isolera mig, men för lite gör mig deprimerad. Jag tänker att det är som en balansbräda där det tidigare vägde över åt ena hållet och nu väger det över åt det andra. Jag behöver hitta och skapa mitt egen ”mitten”, den perfekta nivån av social aktivitet.

Har du någonsin funderat över din egen balans? Hur mycket social interaktion är du nöjd med i din vardag? Och var går gränsen för att det blir för mycket?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.