Jag borde vilja mer…


Jag borde vilja mer...

Jag borde vilja mer…

Jag gjorde en skrivövning som ledde till ett litet uppvaknande i veckan. Jag har ju lite problem med att hålla balansen i livet. Avskyr både när det går för snabbt och när det går för långsamt. Jag vill ha mål, komma framåt. Men inte på bekostnad av min hälsa. I år har jag inte satt några stora mål för mig själv, det enda jag egentligen vill uppnå är att klara av skolan. Punkt. Jag är nöjd där. Men ändå finns det någon annan del i mig som skriker PRESTERA, du måste få in PENGAR. Trots att jag redan jobbar heltid finns det en sida av mig som säger att jag måste jobba ännu mer.

Så när jag satte mig med veckans skrivövning insåg jag att JAG inte alls känner för att prestera. JAG den kloka delen av mig vill bara klara mig igenom allt, hel, och må bra. Konstigt ändå. Hur man kan veta och samtidigt inte ha någon aning alls. En sida av en säger en sak, den andra skriker motsatsen.

Men jag vet att orden som kommer ut på pappret är dom som är rätt. Det är dem jag ska följa. Det känns ovant ändå för jag är så van att vilja mer..jag har alltid ett driv att pressa mig själv. Men det där drivet finns inte alls där just nu.

Vill du testa på skrivövningen?

Nu är vi precis i början på 2020, men tänk dig att du sitter där sista dagen i december, vad har hänt, vad kan du se framför dig. Vad har du gjort? Skriv ett brev till dig själv och berätta vad som hänt under året. Berätta vad du varit med om, vad du uppnåt, vad du drömt om, saker som inträffat. Berätta för dig själv hur ditt 2020 sett ut.


Denna övning får dig tydligare mot ditt mål och visar dig vad du på riktigt vill uppnå och vad du önskar ska ske 2020. Och som du redan kanske vet så ökar risken att du tar tag i dina drömmar och mål när du har dem nedskrivna. Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.