Jag kan inte skratta 2 kommentarer


sorgDet händer saker som inte får hända. Idag var en sådan dag. En sådan dag när livet återigen stannar upp. En sådan dag där sorgen faller över en. En sådan dag där man knappt kan andas. Vad hemskt, säger arbetskamraterna. Så sorgligt, uttrycker en annan. Allting runt mig går i slow motion, för mina tankar sitter fast klibbade i mörker. Kaffekopparna klirrar, skrattet sorlar och jag hör inte mina egna tankar på grund av allt brus. Deras liv fortsätter, men mitt har just stannat upp.

Det är varken sorgligt eller hemskt. För mig är det är så mycket mer! Jag kan inte i ord beskriva smärtan, fast att den inte ens är min.

Jag kan inte förstå att din värld går vidare, när min är lamslagen av förtvivlan. Världens bekymmer ligger på mina axlar och jag kan inte skratta. I bilen på väg hem ser jag en grävling ligga i diket. Det får mig att vilja bromsa in, skrika, INTE ETT LIV TILL!! Medans andra kör den förbi….

I morse vaknade jag full av energi, nu är jag utdränerad av sorger som inte är mina att bära.

Jag önskar att jag vore stålmannen. Jag önskar att jag kunde rädda liv. Jag önskar att jag kunde förutspå framtidens katastrofer och förhindra dem. Men jag är inte stålmannen. Jag är en 30-årig småbarnsmamma med alldeles för stora känslor i min kropp. Jag är personen som plågas av andras sorger, och lider av andras smärta. Jag är personen som vill rädda världen, men som inte ens kan trösta sig själv.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Jag kan inte skratta

  • Erik

    Förstår hur du menar. Jag känner också en förtvivlan över att det i världen som är fin, ändå finns så mycket av obegriplig ondska och orättvisa. Det gör ingen till vinnare, alla med känslor är förlorare. Kommer aldrig acceptera orättvisor och kränkningar, därför reagerar jag ibland instinktivt när någon i min närhet blir trampad på. Det gör ont men känns också bra efteråt på ett sätt som kan vara svårt att förklara för den som inte förstår, fast jag tror att du gör det.

    Jessica, se det som en styrka du har att du reagerar fast det gör ont. Det finns alldeles för många som borde men som antingen väljer att inte känna eller reagera.

    Varm kram!