Jag ser dig


IMG_0700

Jag ser dig. Du tacklar tillvaron genom att ständigt vara beredd, att ha dig själv under fullständig kontroll. Jag ser hur du försöker att passa in, försöker att hålla igen. Samtidigt som du vill blomma ut men är rädd för att visa någon hur du egentligen ser ut, rädd för att bli hånad, dömd.

Jag ser hur din vilja att passa in gör att du på något sätt hamnar utanför. Jag ser hur du försöker att vara som alla andra men alltid slutar upp med att vara så mycket mer. Jag ser dig i situationerna du känner att du inte kan bemästra, när du själv vill sjunka genom jorden, när du önskar att du vore på en annan plats.

Jag ser din rädsla över att inte passa in, inte få vara med. Jag ser maktlösheten i dina ögon. Jag ser hur du vill vara med, spela spelet, men hur du aldrig klarar av att följa spelreglerna. Jag ser hur krafterna ibland tar över, hur du förlorar kampen och jag kan läsa misslyckandet i dina ögon.

Jag vet hur allting knyter sig inuti din magen, hur tankarna ständigt snurrar i ditt huvud och hur ditt hjärna vill sprängas av den dagliga ansträngningen. Jag ser ångesten i dina ögon, rädslan när du knyter ihop din mun och ängslan när du flackar med din blick.

Jag ser dig lilla barn, jag ser dig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.