Juli | komma ikapp


Mål för juli var att försöka fånga varje dag och det tror jag minsann att jag kan ha gjort. Jag har vid flera tillfällen yogat utomhus med solen i nacken, men också bara suttit och njutit av att fånga den i mitt ansikte. Jag har ätit frukost utomhus. Tagit promenader och myst med barnen i soffan. Även om jag skulle vilja krama ut ännu mer av varje dag får jag nog sätta check på den.

Företag:

Här gör jag inte mer än vad jag måste eftersom jag lägger all min kraft på min utbildning. Sitter och små pillar med den nya hemsida när jag har tid men det bli inte mer än så. Tänker dock mycket på det, och har stora drömmar för framtiden. Men kommer också på mig själv med att vara rädd ju närmare min dröm jag kommer. För då blir det helt plötsligt “på riktigt”. Allt annat jag gjort i företaget känns som ett tidsfördriv, något jag kunnat göra med en hand för att det är roligt. Men i takt att jag blir färdig med min utbildning blir det helt plötsligt på “allvar”. Jag kommer självklart försöka nå min dröm, oavsett känslor. Men jag reflekterar över att jag känner dem. Jag går runt med tvivel i bröstet och rädslan i tankarna, men fortsätter gå, det gör jag ändå.

Jobb:

Just nu har jag semester, och vill inte ens tänka på kategorin jobb. Vet inte heller hur min höst kommer se ut. Vilka program som ska hållas. Hur många klienter ska jag ha? Ett stort rött frågetecken jag inte vill lägga någon energi på just nu?

Utbildning:

Sex (eller var det sju) av höstens böcker är utlästa. Så skönt! Nu har jag sex stycken kvar och det känns som att det minskar min höststress rejält (hoppas jag). Men mina första två semester veckor har inte känts så avslappnade som jag önskat när den där bokhögen stirrat på mig. Men nu är den avbetad och jag ser fram emot två veckor där jag kan öppna vilken bok jag vill, eller kanske inte öppna någon alls. Bara pausa från allt läsande. Jag känner att jag blir starkare och tryggare i KBT ju mer jag läser och längtar efter mötet med egna klienter. Vi årskiftet är det dags och gissar att jag redan nu i höst behöver börja leta efter utbildningsklienter att öva mig på.

Personligt:

Jag har nog kommit fram till att jag känner mig uttråkad. Känslomässigt stum på något vis. Jag brukar få mina kickar av att prestera men nu när jag landat och försöker ta hand om mig själv och göra en sak i taget uteblir de där kickarna. Jag känner mig tom och uttråkad. Jag känner hur min hjärna springer men jag står still, den söker efter nästa kick och nästa men jag fångar inte upp dem. Jag jobbar verkligen med mig själv. Med att inte gå igång. Inte ge hjärnan det den vill ha, inte börja springa. Men det tar krafter att hålla emot. Jag vill bara sväva iväg, följa mina impulser. Men min utbildning är för viktigt för mig att jag ska tillåta mig själv att göra det. Jag får inte tappa fokus eller bli utmattad på vägen. Jag känner mig lite rädd för den där uttråkade känslan, rädd för vad den ska göra med mig, är rädd att det tillslut är den som tar mig dit jag inte vill.

I och med att jag kommit ikapp med lite kurslitteratur hoppas jag att jag kan ägna hösten åt att bygga min nya hemsida. Jag vet att jag finner det tillfredställande att bygga upp saker. Kanske ska jag boka in en föreläsning eller någon form av workshop också för att ha EN sak som kan hålla mig uppe. Äh, jag vet inte. Ni hör, redan här håller jag på och ballar ur. Sade jag inte precis att jag skulle fortsätta att göra ingenting för att koncentrera mig på skolan? Ja ni hör ju, en ständig kamp!

Inför augusti:

Sommar, sommar, sommar. Jag vill inget annat att ge mig själv ledigt. Fortsätta njuta av sommaren. Jag vill också umgås med människor. Träffa mina syskon och andra människor jag tycker om. Känner att jag har avsocialiserat mig så mycket det senaste åren att jag saknar umgänge. Funderar att ha det som nytt mål. Att fånga upp personer runt mig som jag önskar komma närmare. Jag som är så modig blir vid den tanken plötsligt ovanligt rädd. Nej, jag vill nog fortsätta hålla augusti fri, inga höga mål här inte. Jag ska försöka att bara vara ledig, och att njuta av den, en liten tag till <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.