Kalla bad


Kallbada

Det där med att kallbada är något man ser och hör överallt just nu. För självklart har det (liksom allt annat som är obehagligt) sina fördelar. Det sägs att det förbättrar både blodcirkulation, immunförsvar och ämnesomsättning. De ska också göra dig piggare, gladare och lindra smärta och stress.

Jag är en badkruka. Till och med på sommaren. Doppar inte ens tårna. Skulle nog vilja säga att jag är den största badkrukan jag känner. Alltså jag gillar och bada (i varmt vatten). Vilket inte finns i Sverige, så badkar. Ja det är nog mer min grej. Så nej, jag är inte en person som kallbadar. Men jag är inte heller en person som bangar på en utmaning. Sagt och gjort bad i januari fick det  bli!

Så jag och bästisen packade badväskan och drog ner mot vattnet där isen låg i vassen och vinden var hård. Att bara stå på bryggan i bikini var smärtsam. Att doppa sig i det iskalla vattnet var än mer smärtsamt. Och jag ljuger om jag säger att jag är såld på grejen. Kan absolut tänka mig att göra det igen…i ett annat liv eller så…eller när jag glömt bort hur förbaskat kallt och obehagligt det var. Nej, jag försöker nog förbättra både immunförsvar, blodcirkulation och ämnesomsättning på annat sätt [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”]

Har du kallbadat?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.