Networking *


Förra veckan var jag och bästa Hobbykreatören på nätverksmingel. Och alltså jag avskyr det där med att nätverka även om jag förstår vikten av det och speciellt som företagare. Jag har länge funderat på vad det är som är så svårt med just nätverkande. För det är ju egentligen inte så att jag är blyg direkt eller inte vet vad jag ska säga. Jag är ju van att prata både enskilt och i grupp. Men det är det där tomma ytliga pratet jag har svårt för tror jag. Plus att det alltid är massa oväsen runt om så att man knappt hör vad personerna säger.

Jag älskar samtal. Men har kommit fram till att det är djupa ärliga samtal jag älskar, och inte så mycket annat. Jag är person som har OTROLIGT SVÅRT för fasader. Både att hålla en egen, men också att se andras. Jag känner direkt när någon har uppe en fasad och då tappar jag lusten helt för att föra ett samtal eller lära känna personen.

Skål!

Men det var ju inte fasader detta inlägg skulle handla om (jag spårar ur som vanligt) utan om nätverksminglet vi var på som faktiskt var väldigt givande. Jag fylldes både med nya kontakter och inspiration. (Så här i efterhand undrar jag om jag verkligen ska fylla på mig själv med mer inspiration, jag har nog så det räcker redan). Risken är alltid att jag vill hitta på nya projekt eller arbeten när jag går på sånt där. Men det är något speciellt i ett rum fullt med företagare. Energin och glöden kan man sällan hitta någon annanstans. Love it!

Det blev en sen men givande kväll där jag blev påmind av vikten av det där med kontakter och att faktiskt prata med andra människor. Det är verkligen något jag måste jobba på och det känns extra kul nu när man har en företagsvän där man kan utmana varandra i det här med att nätverka och synas. För sanningen är att det alltid är lättast att bara hålla allt för sig själv. Jag kanske aldrig kommer att bli en networking star [wp-svg-icons icon=”star” wrap=”i”] men det finns helt klart mycket att förbättra.

Idag befinner jag och Therese oss på ytterligare en workshop. Berättar mer om det senare. Önskar er en fantastisk Onsdag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.