Kommer bloggen dö?


Det är en fråga jag ställer mig själv.

När jag började blogga för över 8 år sedan bloggande jag dagligen, ja dagligen som i varje dag. Jag tror till och med att det kunde hända att det kom flera inlägg på en dag. Orden bara sprutade ur mig. Jag hade så mycket tankar i mig som behövde rensas ut.

Sen krympte inläggen till 5 dagar i veckan, inget som varken du eller jag direkt reflekterade över, men efter något år krympte det ytterligare till 3 dagar i veckan. Jag vet inte med dig men där började i alla fall jag reflektera; vad är det som händer, varför rinner inte orden ur mig som det brukar… och sen sjönk jag ytterligare ett steg och nu är det endast ett inlägg i veckan där jag till och med ibland kämpar för att hitta ord. Så vad är det som händer egentligen? Ja det frågar jag mig själv.

Men allt har en förklaring, eller två..

Numera är jag på flera olika ställen vilket innebär att jag har svårt att få tid och energi att räcka till. Jag försöker att blogga regelbundet även på jessicahjert.se, men försöker också hålla mig aktiv med inlägg på instagram, så håll gärna utkik även på dessa ställen.

Jag har också en facebook grupp som länge varit ett dåligt samvete men som jag planerar lägga mer tid och energi på med en rejäl uppstart efter sommarn då jag jobbar i mitt företag ”på riktigt”. Här planerar jag att vi varje vecka sätter mål och checkar av dem, har livesändningar och liveterapi. Kanske är det även i denna grupp ”self care cafe” kommer att hållas månadsvis. Ja allt är inte klart än som du hör men tankar finns det gott om.

Jag skriver även månadsbrev till dem i min ”self care club”. Så nej jag har inte slutat skriva, jag skriver helt enkelt bara på väldigt många fler ställen. Kanske behövde jag själv förklara det här för mig själv högt då jag ibland undrat vart mina ord tagit vägen. Jag har ibland tänkt att jag ”tappat det” att jag inte skriver alls. Men det är ju inte sanningen.

Så nej, bloggen är inte död, och den kommer inte att dö. Jag tror tvärtom att den till hösten blir än mer levande. Att jag kommer dela med mig mer av mitt arbete och min vardag när jag har mer kraft och tid att lägga på mitt företag. Så jag hoppas att du hänger med mig i alla förändring och även till de nya kanalerna, och att du stannar kvar även om flödet just i detta rummet för en stund minskar.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.