Konsten att överleva utsättningssymtom 2 kommentarer


konsten att överleva utsättningssymtomJag är så glad att det är över, och tyvärr har jag fått höra jätte tråkiga och hemska historier om hur dåligt folk har mått och hur lång tid det har tagit för andra att bli friska. För mig var den första veckan värst, de resterande tre mådde jag dåligt men klarade av att arbeta. Och efter fyra veckor sammanlagt var det över. Man kan aldrig säga hur lång tid det tar eller om du kommer att må dåligt alls, så därför är det viktigt att inte jämföra sig och lyssna på andra (nej inte ens mig).

Djupandas och dyk in i dig själv istället, det kommer att ta den tid det tar.

Men eftersom många har frågat vill jag ändå dela med mig av mina strategier. Sno dem som passar dig och skit i de andra. Och du, jag skulle inte heller rekommendera dig att göra som jag, sluta impulsivt och på egen hand. Ta alltid ett samtal med din läkare först även om beslutet givetvis är ditt eget.

Konsten att överleva utsättningssymtom:

  • Acceptans– jag vet, det kan kännas provocerade. Men acceptera att du mår dåligt just nu och lägg istället fokus på att det kommer att gå över. Du vet inte när, men lita på att det kommer att ske.
  • Sjukskriv dig– om du arbetar så sjukskriv dig den första tiden när det känns som värst. Säg till din familj och dina nära att du inte kommer orka med något just nu. Tillåt dig att säga nej och stänga i dig. Se till att varken du själv eller någon annan begär för mycket av dig just nu.
  • Gå ut/rör på dig– det enda som fick mig att må bra när jag mådde som sämst var att springa eller gå. Även om jag mådde skit när jag satt i soffan så tvingade jag mig ut och det var enda gången på dagen då huvudet inte kändes som en grötig sörja. Så rör dig, jag lovar att det hjälper!
  • Prata eller skriv– jag vet att du känner dig rädd, ingen vill må dåligt och där och då känns det som att det aldrig ska gå över. Tillåt dig att vara arg, rädd och ledsen. Prata med någon eller sätt dig ner och skriv. Se till att få ut den där skiten inom dig!
  • Aktivera dig- lägg tankarna på annat! Ofta väldigt simpla saker då man ofta mår dåligt så känn efter vad som passar dig. Men några exempel är att låna hem böcker (eller ladda upp med ljud- eller e-böcker),  förbered ett netflixmaraton, bunkra upp med lättlästa tidningar eller gör upp ett schema för dina vänner så att du ständigt har besök och där med underhållning.
  • Rabbla mantrat det går över, det går över, det går över, så länge tills du tror på det själv.

Själv försökte jag att jobba mycket med mina tankar, jag vet att det inte fungerar för alla (och jag vet att det är svårt)  men i min tanke förvandlade jag allt det där dåliga måendet till min bensin. Det blev min styrka att härda ut, att gå vidare. Jag försökte ta energi av den istället för tvärtom. Varje gång jag var ute och sprang kände jag ”shit vad stark jag är” och så fort jag stannade föll verkligheten över mig och jag höll på att bryta ihop. Jätte märkligt det där och därför ville jag helst inte sluta springa [wp-svg-icons icon=”cool” wrap=”i”]

Jag tycker också att du ska förbereda ett belöning åt dig själv när allt det där är över. Fira, dansa påminn dig själv om hur stark du är. Ta en dag i taget och så fixar du det här! Jag håller på dig!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Konsten att överleva utsättningssymtom