Långsam lördag


Dagen gick långsamt igår, då menar jag på ett positivt sätt. Det kändes för engångsskull som man hann med den. Hoppas att denna Söndag blir på ett ungefär det samma. Jag satt på biblioteket hela förmiddagen tillsammans med min dotter (och ett tiotal andra författare från trakten). Det kändes heller inte lika jobbigt som jag brukar tycka att sådana tillställningar brukar vara. Hade en bra dag helt enkelt!

Kanske berodde på att jag större delen av tiden (när jag inte pratade med min dotter) satt och läste en bok, social som jag är. Förstår inte hur de andra författarna kunde sitta stilla vid sina bord i flera timmar. Själv såg jag ju massa böcker överallt som jag var tvungen att gå fram och bläddra i. Ja det spelade ju ingen roll åt vilket håll jag vände mig så fanns det ju alltid något som fångade mitt intresse.

Men mamma du ska ju sitta här sade hon varje gång jag smet iväg. Där fick hon sitta och vakta bordet. För mig är det totalt omöjligt att gå in på ett bibliotek utan att komma ut med ett tiotal böcker. Och nu ville jag verkligen inte låna något då jag har böcker på hög hemma att läsa. Tur att man läser snabbt!

Jag fick med mig fyra böcker hem, välbehövliga skulle det visa sig. De handlade om försäljning. Att det där ska vara så svårt egentligen. Måste vara något som hänt på äldre dagar. När jag jobbade i butik skulle jag nog kalla mig själv för en stjärnsäljare. Hade inga som helst problem med att sälja saker, tvärtom. Men nu är det helt annorlunda.

Skrivterapi säger en person och kommer nyfiket fram, vad är det?  Öh, a, öh, man ska liksom skriva, fast för sig själv, om känslor och tankar och….hm….

Ja ni hör ju, jösses, jag vet exakt vad terapeutiskt skrivande är och vad det är bra för och jag skulle verkligen kunna rekommendera det till varenda kotte i världen, så bra och viktigt tror jag att det är. Men vad hjälper det när du inte kan få ut det i ord.

Behöver verkligen jobba upp en pitsch, och inte bara en skriven sådan utan en jag kan säga i ord. Haha, ja tur att det är tillåtet att skratta åt sig själv. 2018 kommer vara helt annorlunda, japp då har jag jobbat bort den problematiken. Jag ska bli en stjärnsäljare igen, det är mitt mål!

Ja det var lördagen det, idag hoppas jag på en lugn dag där jag knappt behöver röra mig utanför huset. Kanske en långpromenad, storstädning av huset. Eller några timmar framför datorn för att slutföra min kurs om att skriva sina memoarer, vem vet. Håller tummarna för att den är lika långsam och stillsam som gårdagen i alla fall.

Önskar er en fin Söndag!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.