Läslust


Läslust

Jag är så lästrött. Förra årets läsmaraton tycks ha satt sina spår. Jag som förut kunde sluka flera böcker på en kväll orkar inte ens läsa det jag vill läsa. Jag ser bara text. Innebörden av den går inte in. Det känns både läskigt och tråkigt för en person som älskar böcker. Jag antar att det är en av anledningarna som gör att tv:n just nu tilltalar mig mer. Den som jag aldrig tidigare trivts med längtar jag nu efter. Jag vill ha lättsmälta serier och inte vetenskapligtext.

Jag ser såklart orsaken framför mig och jag låter den landa. Det får vara ok. Jag accepterar det fast att jag egentligen inte har lust. Jag förstår att motsatsen låser problemet, gör att det blir större istället för tvärtom.

Jag saknar böckerna, trots att jag varken har lust att ta i en, än mindre läsa den. Eller kanske är det just lusten jag längtar efter. Den stillsamma stunden där jag vanligtvis utmanar min hjärna. Just nu är den trött på utmaning, vill bara vila.

Lust kommer och går, är svår att tvinga fram. Ibland behöver man bara låta lusten vila, för att den ska ha kraft att komma tillbaka. Och det gäller att påminna sig om det. Att lust är en känsla som präglas av en stark längtan efter något och kommer inte fram bara för att du tvingar dig till något du egentligen inte vill. Jag skriver inte bara för att påminna dig om det utan mer för att påminna mig själv; följ din lust, gå dit den går, vila när den vilar och lita på att den kommer tillbaka

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.