Livet som egen företagare


Tänk att jag gjort min första månad som egen företagare på heltid *nyp mig i armen*. Så grymt overkligt. Veckorna har gått superfort och jag har inte för en endaste sekund saknat mitt gamla jobb vilket förvånar mig på ett sätt eftersom jag under så många år älskat det. Något jag dock har saknat är mina fina arbetskollegor. Jag kom på mig själv en dag att jag inte skrattat, och naturligtvis blir det så när man sitter hemma själv, eller är på mottagningen och endast möter sina klienter.

Det där småpratet vid kaffemaskinen, att få berätta om sin dag, sin helg eller bara få kasta ut en rolig tanke jag har. Ja det saknar jag. Men istället för att sörja det som inte längre finns får jag aktivt själv ta tag i det.

Jag kommer nu regelbundet (försöka) att varje vecka boka in nätverksmöten eller en zoom-kaffe med andra företagare, om så bara för 20 minuter. Jag får testa mig fram men jag förstår ju att det är väldigt viktigt för mig att få vara med i ett sammanhang. Att inte känna mig ensam. Därför är det mitt eget ansvar att göra något åt det.

Jag har även fått jobba på att vända mina egna tankar. Förra veckan fick jag till exempel 4 snabba avbokningar (tack corona). Det betyder väldigt mycket mindre in i kassan för min del vilket är lätt att stressa upp sig över. Men istället för att stressa upp mig över vad jag inte kan påverka. Så valde jag att åka och storhandla, tvätta och ta en långpromenad för att njuta av dagen istället för att stressa upp mig över den till ingen nytta.

Jag jobbar aktivt på att minska min egen stress och undersöker varje negativ tanke som dyker upp. Eftersom jag tagit detta steget för att förbättra min liv är det viktigt för mig att förbättring och förändring faktiskt sker och att jag inte låter negativa tankar eller känslor rulla på. Förändring och förbättringen är numera mitt eget ansvar, jag har ingen annan att skylla på.

Om jag bara ska dela med mig av en endaste insikt så är det att det var lättare då, när man kunde gnälla på någon annans regler, eller riktlinjer man måste följa. Det var lättare att var missnöjd när man inte själv var ansvarig för att utföra förändringen. Det är så himla lätt att klaga, men svårare när man själv faktiskt måste göra något åt det ❤︎

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.