Lösningar, goda råd och andras åsikter


Man kan inte jämföra sitt mående eller sin diagnos med någon annan. Bara för att JAG har ADHD och jobbar heltid  samtidigt som jag studerar och driver företag kan inte jag säga att alla med ADHD kan om de bara försöker. Bara för att jag haft ångest och lyckats att bli av med den kan jag inte tro att min formel för att må bra gäller för andra.

Det är så mycket annat som styr. Din uppväxt, din gentik, din miljö, dina tankar. Ingen situation (eller person) är den andra lik och det är det viktigaste JAG kan komma ihåg som behandlare.

Vissa blir friska och mår bra efter 10 samtal, andra behöver 10 månader och andra 10 år. Det är så lätt att förringa och förminska psykisk ohälsa, kanske speciellt om man burit den själv och också tror att man bär på lösningen.

Om du är en person som tror att du bär på lösningen för välmående så kom ihåg att det är DIN lösning, och inte andras.

Hjälp, stöd och positiva tankar kan förändra mycket. Men det kan inte förändra allt. Så försök  att inte pracka på andra dina råd (hur goda dem än är) även om du i bästa fall gör det med välmening. Jag tror att vi alla som någon gång lidit av psykisk ohälsa har fått ta del av andras lösningar, goda råd och åsikter när man inte bett om dem. Och ofta känns de mer förnedrande och kränkande än hjälpsamt. För i sanningens namn finns det inte EN lösning, det finns tusentals. Kom ihåg det innan du delar med dig av din.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.