Lucka #12


adventskalenderFörlåt dig själv

Alla gör vi fel. Både mot oss själva och andra. Men vissa av oss har lättare för att fastna i ältandet av alla fel vi gjort. Vi är arga och besvikna på oss själva, tänker på vad som skulle kunna hänt om vi hanterat det annorlunda. Fantiserar om olika utvägar och lägger på oss mer skuld än vad vi orkar bära.

Det räcker nu. Ja du har gjort fel, men det är ok. Släpp taget om det förflutna. Acceptera och förlåt dig själv.

Men andra fortsätter att lägga skulden på mig. Dom är arga och besvikna så hur ska jag kunna släppa kanske du undrar. Visst är det tungt när man känner att man gjort fel. Men om du har bett om ursäkt och försökt att ställa allt tillrätta så finns det inget mer du kan göra. Då är det dags att du förlåter dig själv och går vidare. Det betyder inte att du tycker att du gjort rätt, det betyder bara att du inte kan fastna i det gamla och må dåligt över det för alltid. Du kanske alltid kommer att ångra dig, bära sorg och skuld, men gör den inte större än nödvändigt!

Det är också vanligt att vi tar på oss skuld för saker som inte är vårt ansvar. Bär du på saker som egentligen inte är dina? Släpp dem! Tänk också på att skam ofta väger tyngre än skuld. Så det är viktig att du inte fortsätter att bära dem båda.

Finns det saker du kan förlåta dig själv för idag?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

 

 

det-har-ar-ett-inlagg-fran-2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.