Lucka #11 2 kommentarer


adventskalender

Ge till någon annan

Ofta blir vi gladare av att ge än att få. Att få se någons glädje, tacksamhet eller bara känna värmen inombords av att ha gjort något bra. Ja det är inte konstigt att det glädjer oss. När vi tänker på att ge är ofta presenter eller pengar det första som slår oss, men ofta räcker det med en tanke eller en enkel handling.

Två av de finaste gåvorna jag har fått och aldrig kommer att glömma var en handkräm, och en bild på min hund. (Det var i från två olika personer och två helt olika tillfällen.) Men saken var den att det inte kostade särskilt mycket för personerna att ge dom här grejerna, men det kändes jätte värdefullt för mig. Det visade att de såg mig, att de hade lyssnat. Vid ena tillfället var det vinter och jag hade gått och gnällt på torra händer utan att själv göra något åt det, det andra tillfället kändes mer som en kärlekshandling då hon visste vad som låg närmast mitt hjärta.

Det jag vill säga är att vi inte alltid behöver att ge stort, utan att det räcker med att det träffar rätt. Det behöver inte heller allt handla om materiella saker utan man kan ge något så litet som en komplimang,  sin tid eller bara låna ut ditt öra.

Du kan måla en teckning, bjuda hem någon på middag, eller baka en kaka för att ge bort. Köp en blomma och ge en random människa på stan, skicka ett fint mail/sms till någon du bryr dig om, eller ge bort ett leende till okänd person.  Det finns så mycket små positiva saker du kan göra för att glädja någon annan.

Vad kan du göra idag?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

det-har-ar-ett-inlagg-fran-2


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Lucka #11