Lucka 13 -vem lyser upp din dag?


Nestor förlags adventskalender

Nestor förlags adventskalender

Glad Lucia!

Idag vill jag att du funderar på vem som lyser upp din dag. Har du en person som alltid gör dig glad? Vem får dig att le, vem får dig att skratta? Skriv ett brev till personen, du skall inte ge bort det till den (även om det givetvis skulle göra personen väldigt glad) men syftet är att du ska få fram varför den här personen gör dig lycklig. Så skriv utan tanken på att någon skall läsa.

Hur känns det när du tänker på personen? Vad är det som gör att ni skrattar tillsammans? Vad är det som gör att personen får dig att le? Varför tycker du om att umgås med personen? Vad får den dig att känna? Skriv!

Ps. Som en extra bonus, om du är riktigt riktigt modig, får du självklart ge över brevet till personen du skrivit det till.


Från 1-24 december bjuder jag dig på dagliga terapeutiska skrivövningar i syfte att få dig att reflektera över dina känslor och dina tankar. Det finns ingen prestation i övningarna. Tanken är att du ska skriva med hjärtat och inte hjärnan, så fatta pennan och bara skriv utan att reflektera. Efter 5-10 minuter, eller när du själv känner dig klar lägger du ner pennan och reflekterar över dig text. Hur kändes det att skriva den, vad vill texten säga dig, finns det något du kan ta till dig eller förändra?

Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.