Lucka #23


Välj vart du lägger din energi

Har du tänkt på att du kan välja vart du lägger din energi? Många tömmer tanklöst ut sin energi på saker som inte ger dem något tillbaks, sen undrar de varför de är trötta och tomma. Har du funderat över vart du lägger dina tankar? Ett tips är att inte lägga för mycket på bitterhet, avundsjuka eller aggression.

Du har rätt att känna alla de där känslorna men vill du verkligen fastna i dem? För enkelhetens skull kan vi säga att du har svarta och vita tankar. Svarta tankar är sådana som dränerar dig. Elaka tankar om dig själv eller andra, ångest, rädslor, skuld och skam. Vita tankar är vanliga tankar. Tankar som är lätta, som inte väger någonting. Antingen dem som inte påverkar dig nämnvärt, eller de som gör dig glad, lyfter dig och ger dig energi.

Vilka tankar som blir störst beror på vilka tankar du matar, vart du lägger all din kraft. Det kan vara omedvetet, jag har själv levt med svarta tankar i åratal. Men det viktiga är att vara medveten om att DU kan välja, att du själv kan förändra din palett. Det kanske inte går från svart till vitt på en dag. Då kanske hamnar i en gråzon, men tro mig, det kommer att förändras till det ljusare.

Jag vet att detta inte är en lätt utmaning, jag jobbar fortfarande med det varje dag. Men kan jag, kan du! Så fort en ångesttanke kommer så frågar jag mig själv om jag bör mata denna tanken? Är det den jag vill lägga min energi på? Hjälper den mig? Svaret är alltid nej.

Pröva att titta på dina tankar, vilka färger bär de? Vilka matar du?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.