Lucka #24


Bli din bästa vän

Jag sparar det viktigaste (och svåraste) till sist. Att bli sin egen bästa vän. Vad innebär det egentligen? Jag vet inte med dig men de flesta människor är vanligtvis sin egen största fiende. Det finns ingen som hackar så mycket på mig som jag själv. Många av oss är riktiga mobbare. Säger elaka saker till oss själva när vi går förbi speglar, säger till oss att vi inte ska vara förmer än andra, tro för mycket om oss själva. När jag möter hinder är det första jag säger till mig själv att jag inte kommer att klara det, att det är alldeles för svårt, att jag är för svag, för dum.

Min man har alltid stått bakom och hejat på mig. Han har aldrig tvekat på något jag tagit mig för. Så varför gör jag det? Tänk om han likt jag själv skulle tala om för mig hur ful, dålig eller dum jag var. Att han så fort jag stöter på motgång säger till mig att ge upp. Det hade inte varit vidare snällt eller hur?

Skulle du tolerera den behandlingen från någon annan? Det hoppas jag inte! Men att tolerera den från oss själva gör vi utan att tveka. Idag vill jag att du ändrar på det där. Att du på riktigt blir din egen bästa vän. Varje gång du matar dig själv med dessa negativa saker, ställ dig framför spegeln och ta en titt på din bästa vän. Är han/hon värd all skit du kastar över henne/honom? Vågar du säga det i hans ansikte? [Tweet ”Säg inte saker till dig själv som du aldrig skulle sagt till en vän”]

Man brukar säga att ”du skall behandla andra som du själv vill bli behandlad”. Jag skulle vilja vända på det och säga: behandla dig själv så som du behandlar andra. 

Så nästa gång du tänker/säger/tror något elakt om dig själv. Ta då en funderare på om du skulle säga/göra samma mot någon annan. Om inte, så gör det inte heller mot dig själv. Du är den viktigast personen i ditt liv, glöm aldrig det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.