Lucka #4 1 kommentar


Lucka #4

Lucka #4

Be om hjälp

Jag vet att det är svårt och jag är själv inte den bästa människan på jorden att fråga om hjälp när jag behöver det, men jag måste ändå motvilligt erkänna att det är något du ska, måste, borde göra om du på riktigt ska ta hand om dig själv. Och de spelar ingen roll vad det gäller. Barnvakt, låna pengar, bli tröstad, vill ha sällskap, flytta, what ever. Be om hjälp.

De flesta människor vill faktiskt hjälpa till om de kan. Jag tror åtminstone ingen tycker att det är roligt att säga nej. Luta dig mot teorin att andra känner tillfredställelse av att hjälpa en medmänniska (det är sant, det finns forskningsstudier på det). Känns det bättre? Inte?

Du vill inte vara till besvär, jag vet det. Men du vill inte heller bära hela lasset själv. Personer är så upptagna med sina liv att hjälpen sällan kommer på automatik. Det betyder inte att dom inte bryr sig. Folk vet inte hur du mår eller vilken situation du befinner dig i, därför måste du säga det högt.

Så om du vanligtvis är rädd för att be om hjälp så släpper du det idag. (Bara för idag, jag lovar). Du är värd lika mycket som alla andra! Du förtjänar att ta plats, att bli uppmärksammad, att bli lyssnad på.

Så vad det än gäller idag. Be om hjälp. Lova mig det!

Kram

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

det-har-ar-ett-inlagg-fran-2


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Lucka #4

  • Harriet Bm Haake

    En relation där ADHD finns med i bilden är en utmaning.

    ” Married to distraction” är ett uttryck hämtat från den utmärkta amerikanska siten ADHD and marriage.

    Det är vad det handlar om i ett nötskal.

    I min bok ”ADHD LoveStory” (2016) finns många pusselbitar. Intensiteten och berg-och dalbanan. Fokuset och distraktionen. Den charmiga spontaniteten. Svårigheten att kommunicera. Känslan av att den här personen du älskar lever i en annan verklighet.