Mål 2021


Jag har funderat mycket över 2021, vad vill jag egentligen, och vad är viktigt? Detta året vill jag verkligen inte ha mer stress eller press på mig än vad livet i sig själv bjuder på. Jag ska därför försöka vara snäll mot mig själv. Sätta upp mål som är nåbara och roliga. Jag delar in livet i olika tårtbitar med olika mål som ni ser nedan.


Det gäller att hålla hårt i kalendern

Företag

De två senaste åren när jag studerat har jag verkligen förlorat ork och lust i mitt företag. Målet där i år är därför bara att få tillbaka glädjen igen. Jag har företaget för att det är kul och utvecklande och jag vill nå tillbaka dit. Jag har helt tappat skrivandet under mina två skolår och har därför som mål att fortsätta skriva på min bok om eteriska oljor men att även publicera en bok med terapeutiska skrivövningar. Ett annat mål som jag tänkt på superlänge men inte haft kraft till är att ha en ljusmanifestation den 10 september. Då är det den suicidpreventiva dagen och mitt syfte med det är att visa mitt stöd och hjälpa till att få bort skammen kring ämnet. För att förebygga självmord måste vi öppna upp och prata om det.

Jag vill också få min terapistuga färdigrenoverad så att jag kan ta emot klienter här hemma och hålla träffar och workshops om corona tillåter nästa år. Att ha lokalen på min egna tomt har flera fördelar. Jag slipper lokalkostnader vilket lugnar psyket då jag inte måste sträva efter att få in pengar att täcka kostnaderna med. Jag slipper också åka fram och tillbaka till lokalen vid enstaka möten vilket också kan kännas krävande då jag redan jobbar heltid och känner att jag vill vara hemma. Jag sparar då både kraft och tid.

Ett annat mål är att skaffa en mentor eller terapeutpartner. Jag vill ha en som är längre fram än jag som jag kan ta rygg på och lära mig av. Kanske också någon att bolla handledningsfrågor med eller utbildningar. Det är också viktigt att ha någon jag kan rekommendera vidare mina klienter till om jag känner att jag inte har tid eller kunskap om klientens problem. En arbetskamrat helt enkelt. Det drömmer jag om.

En annan sak som är viktigt om jag på allvar skall kunna arbeta med mitt företag är att hitta ett nytt jobb där jag får större frihet och mer möjligheter att växa med mitt eget företagande. Jag skulle behöva en anställning där jag kan gå ner i tid i perioder om jag får mycket att göra i företaget eller som på annat sätt är flexibelt så att det kan tillåta mig att också arbeta med mitt och växa. För att orka driva mitt företag har jag nu kommit till den platsen i mitt liv där jag måste ta bort en sak för att kunna göra en annan. Om mitt arbete idag, hur mycket jag än älskar det kräver mer tid och energi än vad jag är beredd att ge det. Jag räcker inte längre till för båda, ett måste bort. Jag måste söka nytt jobb helt enkelt.

Sist men inte minst vill jag att min och Therese fantastiska podd ska växa. Vi började podda för att det var kul utan varken planer eller mål men nu när vi testat på det och fått uppskattning från flera lyssnare känner vi att vi vill utveckla både oss och podden och titta över hur vi kan förbättra den och få den att växa.

Sammanfattning mål för företag:

 • Publicera skrivterapibok
 • Fortsätta på bok med eteriska oljor
 • Ha en ljusmanifestation den 10 sep
 • Göra ordning ”terapistugan”
 • Skaffa en mentor eller terapeutpartner
 • Söka en ny tjänst med större flexibilitet och möjligheter
 • Få podden att växa

Slappa mer?

Hälsa

Hälsa är ett sånt där klyschigt mål som alla sätter och ofta handlar det om att gå ner i vikt. Men hälsa kommer i år vara prio för mig. Ja till och med mer prio än företagandet. Inte på grund av den där vanliga anledningen att man vill gå ner i vikt, nej utan för att jag vill slippa att ha ont. Jag har haft ont i ryggen länge och det var ryggproblemet som fick mig att sluta springa, nu har problemet blivit värre och jag får ont av mina dagliga promenader. Läs det igen. AV PROMENADER. Här känner jag att det får vara nog, jag är 40 inte 70. Jag vill kunna gå ut och gå en timme utan smärta efteråt. Att sluta springa var ingen big deal, det kunde jag gå med på men att sluta gå. Nej. Uppenbarligen överbelastar jag min kropp med promenader varje dag så jag behöver bli bättre på att variera min träning och har därför tänkt att promenera varannan dag. Jag vill börja styrketräna, eller vill och vill. Jag måste. Men för att sätta rimliga och nåbara gränser tänker jag två gånger i veckan och hemma, inte på något gym. Jag vill variera min träning/vardagsmotion. Köra boxning med barnen i bland, intervall i backen och cyckling. Jag behöver bli mer aktiv och variera träning för min kropps skull och målet med det är helt enkelt att sluta att ha ont.

Så i slutet av 2021 vill jag kunna stå upp vid mitt skrivbord en halv dag (4 timmar) utan smärta. (idag klarar jag 10 min). Med det kommer jag alltså kunna stå och sminka mig, stå och duscha och stå i kö utan att få ont. Jag skiter totalt i vad vågen säger. 2021 ska jag bara lyssna på min kropp. Så det så.

Sammanfattning mål för hälsa:

 • Styrketräna 2 gånger i veckan
 • långpromenader varannan dag
 • yoga varannan dag
 • fortsätta med mindfullness

Hus & hem

Ja, drömmen om huset känns ju evighetslång. Det är inte bara mycket att renovera utan också att saker ska hitta sin plats. Det kanske till och med är mer stressande. Men sånt där kommer väl av sig själv gissar jag. I alla fall, ett mål är att bli klar med terapistugan, ett annat är att bygga en hundgård så att vi kan skaffa valp nästa år. Vi ska också bygga en brygga, klippa vassen så vi ser sjön och ansa de träd och buskar som står på tomten. Det viktigaste av allt kanske är att få upp ett staket så att hunden kan gå lös på tomten. Det svåra med det är att hitta ett staket som kan stå i vatten (då vattnet stiger när det regnar mycket) och kanske också ha ett staket som vätter mot vattnet då jag är rädd för att hundarna ska springa ut på isen om vintern.

Jag vill i framtiden ha både ankor och hönor och ett mål är att få ett ank- eller hönshus klart i år så att vi utökar vår familj med antingen ankor eller hönor 2021. Jag har inte bestämt mig för vilket än så det återstår att se.

Ett sista mål är att få en bra ljussättning på tomten. Tomten är stor och kolsvart. Vi behöver få upp ljus både för att det är mysigt men också för att man skall kunna se hundarna och varandra när man är ute på tomten på den mörka delen av året.

Sammanfattning mål för hus & hem:

 • Få färdigt terapistugan
 • Bygga en hundgård
 • Bygga brygga
 • Få ank- eller hönshus klart
 • Få upp staket runt tomten
 • Ansa växtligheten i trädgården/få bort vass
 • Få till ljussättning i trädgården

Personligt

Ja, vad vill jag rent personligt. Detta kanske är det svåraste biten. Jag slåss mycket mot mina ensamhetskänslor och om det är något jag har blivit påmind om detta året så är det väl det. Hur viktigt det är med vänner och familj. Nu är så klart corona i vägen och gör de omöjligt för de flesta att träffas. Men redan innan det önskade jag en tätare kontakt med min familj, både syskon och föräldrar. Jag saknar nära band till människor och även om jag har en handfull starka förhållanden så önskar jag mig fler. Jag kan verkligen översköljas av sorg och ensamhetskänslor, ni vet, att inte ha någon att ringa när det verkligen gäller. Min högsta önskan på denna jord skulle vara ha en telefonlista med människor jag känner bryr sig. Nu menar jag inte att min familj eller mina vänner inte gör det, jag menar att jag bär på den känslan, och därför ofta väljer att vara själv.

Där behöver jag bättra mig. Jag försökte ta upp ämnet när jag gick i terapi. Jag har en otrygg anknytning vilket gör ont i mig, ofta. Tyvärr var det inget terapeuten var kunnig inom eller intresserad av så jag fick ingen lösning på problemet. Jag skulle såklart vilja laga den där söndriga anknytningen. Men det är ett för högt och svårt mål för mig att nå själv.

Men vad kan jag göra? Jo jag kan såklart fortsätta jobba med mina problem och möta mina demoner. Jag kan ge andra människor en chans och därför själv försöka söka upp nya bekantskaper. Om corona tillåter nästa år kan jag försöka träffa i alla fall delar av min familj kontinuerligt, så som tex för en fika eller en middag en gång i månaden.

Sammanfattning mål för personliga mål:

 • Månadsmiddag
 • Utmana mig själv och söka upp nya bekantskaper (minst 2) under 2021

Där har du mina mål för 2021. Det handlar inte så mycket om att växa eller kliva ur komfortzonen i år utan tvärtom. Kämpa för att må bra i den.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.